Cine sunt cei doi arhitecţi care au desenat cele mai vizitate localuri din Centrul Vechi

de:
08 oct. 2013
0 Afișari
Cine sunt cei doi arhitecţi care au desenat cele mai vizitate localuri din Centrul Vechi

Cei doi arhitecţi sunt complementari: unul este extravagant, altul atent la detalii şi respectul pentru istoria locului, scrie Businessmagazin.ro.

Mihai Popescu este unul dintre cei doi gemeni care stau în spatele imperiului Fratelli. Cei doi fraţi împreună cu Dani Caramihai şi Nicu Mergeani sunt acţionari ai Fratelli, Biutiful, Le Club şi Flavours.

Corvin are biroul la el acasă, într-o mansardă generoasă şi luminoasă aproape de Cişmigiu. Locuinţa este dominată de două sobe de teracotă verde şi de geamurile mari, iar arhitectul spune că prezenţa unor obiecte dragi îl ajută la lucru. Răspunde o dată la două zile la un telefon privind amenajarea unui restaurant sau pub nou. „Se deschid constant restaurante şi baruri, iar, dacă nu se deschid, se refac. Un arhitect specializat pe design interior are treabă tot timpul”, a spus Corvin.

Arhitectul Cristian Corvin are 40 de ani şi a lucrat la Pro TV în perioada 1997-2001, la decoruri de TV şi în studio. Când a plecat din Pro TV a început să lucreze alături de un cetăţean străin, care era pasionat de restaurarea caselor româneşti. A lucrat alături de echipa de meşteri adunată din sate din toată ţara şi acolo a învăţat, pe rând, atenţia pentru detalii, valoarea obiectelor originale, arta de a integra o uşă veche într-un spaţiu modern şi alte lecţii pe care facultatea nu i le predase. A făcut apoi primul său proiect de restaurant, Angels, în Dorobanţi, iar ulterior a mai amenajat câteva localuri, până când a decis să ia o pauză şi să se concentreze pe filme.

Cel mai sonor proiect a fost şi primul la care a lucrat, Cold Mountain – la care a fost asistent scenograf. „Desenele fuseseră făcute de nişte scenografi de Oscar, aşa că asistentul chiar trebuia să le poată valorifica la maximum”. Ulterior, a fost scenograf la trei filme cu Steven Seagal.

În şase ani el a lucrat la peste 11 filme spune că această perioadă a fost cea mai extenuantă şi mai complexă de până acum.

Restaurante şi baruri se deschid încă foarte multe, spune arhitectul, printre solicitările de amenajare din domeniu fiind şi patiserii, hoteluri sau cafenele. El refuză însă peste 80% dintre solicitări, deoarece nu are timp şi nici nu vrea să se extindă, să pregătească arhitecţi tineri, să se îmbogăţească.

Primul proiect din Centrul Vechi la care Corvin a lucrat a fost Bonne Bouche. De-a lungul timpului el a amenajat în total cam 15 baruri şi restaurante, cele din Centrul Vechi începând să apară în portofoliul său din ce în ce mai mult în ultimii ani, pe fondul dezvoltării zonei. „Ţin cont de istoricul locului la fiecare proiect, nume precum Energiea, Papiota sau Atelier Mecanic fiind legate de istoria spaţiului”, a explicat Corvin.

În prezent, Corvin Cristian ar vrea să schimbe industria. De puţin timp face parte dintr-o asociaţie, The Leisure Way, care promovează transformarea mallurilor în centre de entertainment. Asociaţia lucrează cu câţiva designeri şi arhitecţi care propun schimbări la nivelul designului şi funcţionalităţii mallurilor. A făcut deja mai multe proiecte pentru ei, dar singurul implementat a fost în cadrul celui mai mare centru comercial din Europa, Puerto Venecia (206.000 mp spaţiu închiriabil), deschis anul trecut în oraşul spaniol Saragosa. „A fost un proiect relativ mic, am lucrat la integrarea unor pereţi de căţărare şi a unei zone de surf, dar este un domeniu către care m-aş putea îndrepta în viitor”, spune arhitectul.

Cookies