ARHIVA B365

Cine sunt cei care vor putea deveni miniştri în cabinetul Cioloş

Dacian Cioloş urmează să finalizeze şi să prezinte lista miniştrilor din viitorul Guvern, la finele acestei săptămâni. Potrivit unor surse politice, citate de România TV, în cabinetul Cioloş ar urma să nu se mai regăsească niciun membru al Guvernului Ponta.

Premierul desemnat, Dacian Ciolos, i-ar fi propus lui Bogdan Simion, directorul unui ONG, sa fie Ministru al Muncii in noul Guvern, potrivit unor surse Hotnews.

Bogdan Simion este directorul Fundatiei Sera Romania, un ONG care militeaza pentru respectarea drepturilor copiilor si protectia acestora, dar si al Federatiei Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copil. Fundatia Sera Romania a contribuit si la infiintarea primei Banci de Os din Romania, de la Spitalul Grigore Alexandrescu. Bogdan Simion este si directorul executiv al Institutului pentru Dezvoltarea Copilului, care a fost creat prin asocierea dintre Consiliul Local al Primariei Sectorului 1, prin Directia Generala de Asistenta si Protectie, si Asociatia pentru Dezvoltarea Copilului.

La Ministerul Comunicaţiilor, sunt vehiculate două nume, potrivit România TV: Marcel Opriş, şeful STS, şi Mihai Tudor.

Un alt nume nou vehiculat este Aura Răducu, care ar fi vizată pentru Fonduri Europene.

Alţi posibili miniştri dintr-un viitor cabinet Cioloş: ACHIM IRIMESCU la Ministerul Agriculturii, MIHNEA MOTOC la Apărare, CONSTANTIN DUDU IONESCU la Ministerul Afacerilor Interne, DAN DUNGACIU – ministrul Dezvoltării Regionale, Anca Paliu Dragu sau DANIELA GHEORGHE – ministrul Finanţelor, LAURA ŞTEFAN ministrul Justiţiei, MARCEL TANŢĂU sau CSEKE ATTILA – ministrul Sănătăţii.

Deputatul Radu Popa a precizat, la România TV, că din discuţiile cu Dacian Cioloş „s-a degajat ideea” că, în Guvernul pe care premierul desemnat îl va propune, nu se vor regăsi miniştri din cabinetul Ponta.

„Era foarte preocupat de a găsi soluţii pentru posturile de miniştri. Din discuţii, senzaţia mea este că are o anumită dificultate de a găsi persoane pentur funcţia de ministriu”, a mai spus Popa.

Anca Paliu Dragu, in prezent economistla Comisia Europeana, care a lucrat in cadrul biroului local al FMI dar si la BNR va fi propunerea premierului desemnat Dacian Ciolos pentru functia de ministru al Finantelor Publice, au declarat pentru HotNews.ro surse politice.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button