Cine sunt cei 112 ucraineni refugiați la București cărora Primăria Generală le-a oferit cazare, hrană și asistență medicală

27 feb. 2022
16576 afișări
Cine sunt cei 112 ucraineni refugiați la București cărora Primăria Generală le-a oferit cazare, hrană și asistență medicală
Sursa Foto: Facebook Nicușor Dan

Începând din a treia zi de război în Ucraina, la București au început să ajungă refugiați ucraineni. După prima familie cazată vineri seara, doar pentru o zi, înainte să plece în SUA, în ultimele 24 de ore, Primăria Capitalei a oferit asistență pentru 112 cetățeni ucraineni care au ajuns în București ca urmare a războiului din Ucraina.

Printre cei care au primit ajutorul PMB se află mai multe familii cu copii, dar și echipa de fotbal Desna Cernihiv, din Prima Ligă a Ucrainei, precum și pictorița Katerina Rubakova, care e implicată într-un proiect internațional derulat de Centrul Cultural Palatele Brâncovenești.

PMB le-a pus la dispoziție spații de cazare, hrană, transport și asistență medicală (inclusiv teste PCR pentru detectarea SARS-COV-2), prin Direcția Generală de Asistență Socială, ASSMB și cu ajutorul ONG-urilor, companiilor și voluntarilor care ne-au acordat sprijinul.

 

Citește și…

Grupuri de refugiați din Ucraina vin cu trenul în București. Cinci trenuri din Iași și Suceava ajung astăzi în Gara de Nord

 

În două centre PMB s-au strâns 3 tone de alimente și alte lucruri

La cele două puncte pentru donații deschise ieri, Centrul Bebe de București și Centrul de Economie Circulară, s-au strâns până acum 3 tone de alimente neperisabile, produse de igienă, îmbrăcăminte și jucării. Reamintesc și faptul că este deschis și funcționează nonstop Punctul de Informare și Coordonare de la Gara de Nord, unde cetățenii ucraineni sau cei care îi ajută se pot adresa pentru informații.

„Mulțumesc mult tuturor bucureștenilor, organizațiilor neguvernamentale și firmelor private care au trimis deja ajutoare materiale și care au oferit diverse servicii, arătând solidaritate extraordinară într-un moment foarte greu pentru Ucraina și pentru regiunea noastră.”, scrie Nicușor Dan într-un mesaj pe Facebook.

Cookies