Cine sunt candidaţii PNL şi PSD care vor intra în cursa pentru alegerile locale din 2016

de:
10 iul. 2015
0 Afișari
Cine sunt candidaţii PNL şi PSD care vor intra în cursa pentru alegerile locale din 2016

Liberalii au termen până în data de 15 iulie pentru a-şi stabili competitorii interni, iar cei doi copreşedinţi ai PNL, Vasile Blaga şi Alina Gorghiu, s-au deplasat în ţară pentru a stabili cine candidează şi care sunt echipele de campanie. Deja în partid şi-a anunţat candidatura pentru Primăria Capitalei, euro-parlamentarul Cristian Buşoi, cel care a lansat platforma bucureştisănătos.ro, notează jurnalul.ro.

Însă, conform sursei citate nu este exlusă o candidatură mai spectaculoasă pentru Primăria Generală din partea PNL. Un vicepreşedinte al acestui partid, Ioan Bălan, a afirmat recent că Alina Gorghiu ar fi o candidată potrivită pentru fotoliul ocupat acum de Sorin Oprescu, care este sprijinit în Consiliul General de către PSD.

În ţară, liderii locali care au scăpat de tăvălugul DNA vor candida din nou, în schimb lideri care au avut probleme cu justiţia, precum Cristian Adomniţei, de la CJ Iaşi, nu vor mai candida. Şi Marian Oprişan, spun surse din PSD, ar fi anunţat că nu mai candidează pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Judeţean Vrancea. De altfel, din rândul liberalilor vor candida Nicoale Robu, la Timişoara, dar şi Ramona Mănescu pentru fotoliul de primar al Municipiului Constanţa, lăsat gol de Radu Mazăre, însă PNL Constanţa are ezitări încă să accepte o candidatură a europarlamentarei. PSD va miza la Constanţa pe actualul primar interimar, Decebal Făgădău.

În ceea ce priveşte sectoarele Bucureştiului, liberalii au fost luaţi prin surprindere de problemele în justiţie ale edilului Andrei Chiliman, pe care îl vedeau deja reales pentru un al patrulea mandat. S-au orientat către deputaţii partidului şi este posibil ca Diana Tuşa să fie candidatul PNL pentru Sectorul 1. Tuşa este la al doilea mandat de deputat şi se află printre liberalii care au plecat din PNL odată cu Andrei Chiliman şi Vlad Moisescu.

La Sectorul 2, de la liberali intră în cursa internă Dan Cristian Popescu.

Pentru Sectorul 3 al Capitalei, PNL îl aruncă în luptă pe deputatul Florin Alexe.

La Sectorul 4, PDL îşi impune candidatul, în persoana lui Marius Rogin. Acesta a fost deputat de Neamţ în perioada 2004-2012. Din 2013 s-a mutat la Bucureşti, iar unul dintre posibilele dezavantaje în campanie este un puternic accent moldovenesc ce-l va da de gol că-i „alogen”.

Liberalii mizează pe deputatul de diaspora, Ovidiu Raeţchi, pentru a ocupa locul lăsat liber de Marian Vanghelie la primăria Sectorului 5, iar la Sectorul 6, în locul lui Rareş Mănescu, liberalii ar putea să-l sprijine pe Adrian Mironescu.

Şi social-democraţii poartă discuţii pentru a se pregăti din timp pentru alegerile locale din primăvara lui 2016, însă negocierile depind de viitoarele acorduri pe care le vor stabilii cu partenerii din UNPR şi ALDE. Cel mai probabil, pentru Primăria Capitalei, social-democraţii vor conta tot pe Sorin Oprescu, pe care îl vor susţine din poziţia de independent.

La Sectorul 1 va fi desemnat Daniel Tudorache, liderul organizaţiei PSD, în timp ce la Sectorul 2 va candida Neculai Onţanu, în condiţiile în care va exista o alianţă cu UNPR pentru locale.

Actualul primar al Sectorului 3, Robert Negoiţă, şi-ar dori postul de primar general, însă este posibil să se mulţumească doar cu un nou mandat la sector.

În Sectorul 4, candidează din nou Cristian Popescu Piedone, în timp ce social-democraţii se vor baza la Sectorul 5 pe deputatul Cristian Rizea. Pentru Sectorul 6 al Capitalei candidează Gabriel Mutu, de la PSD.

Cookies