LA MINE-N CARTIER

Cine sunt bucureştenii care NU vor mai plăti deloc taxe şi impozite locale, anul viitor. FOTO

Astfel, timp de trei ani consecutiv, în prima zi lucrătoare a fiecărui an, bucureştenii Ion Burete, Dan Florin Florescu şi Dănuț George Vasilescu s-au prezentat primii la sediul Direcţiei, pentru a-şi achita integral taxele şi impozitele.
Primarul Sectorului 4 a dorit să-şi manifeste astfel aprecierea faţă de simţul civic dovedit de aceştia, oferindu-le diplome de merit, invitaţii la spectacolele susţinute pe scena Centrului Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”, aparate de radio portabile, dar şi scutirea de la plata datoriilor către bugetul local pentru anul 2015.
„Unii contribuabili, deşi au posibilităţi financiare, preferă să achite taxele şi impozitele după termenul stabilit de lege, asumându-şi plata penalităţilor. Pentru ei, suma datorată nu reprezintă mare lucru. De lăudat este, însă, efortul acestor oameni care au muncit o viaţă întreagă, iar acum, pensionari fiind, din puţinul lor, reuşesc să fie cetăţeni – model, prima grijă fiindu-le achitarea dărilor către Stat. Dumnealor şi-au reglat, dacă îmi permiteţi exprimarea, după achitarea a taxelor locale. Domnilor, aparatele de radio pe care vi le ofer au şi ceas încorporat, însă pe 1 ianuarie 2015 nu va mai trebui să fixaţi alarma, pentru a vă trezi în timp util, astfel încât să fiţi primii contribuabili care achită datoriile către bugetul local. Am decis ca pentru anul 2015 să fiţi scutiţi de la plata acestora, fiindcă sunteţi adevăraţi exponenţi ai comunităţii locale a Sectorului 4. Am simţit să vă recompensez promptitudinea şi conştiinciozitatea, oferind, totodată, posibilitatea celorlalţi contribuabili, de a vă urma exemplul. Astfel, fiind o primărie cu un buget deloc generos, vom reuşi ca din sumele colectate ca taxe şi impozite locale, să finalizăm în termenul propus proiectele deja demarate, dar şi să implementăm altele, pentru dezvoltarea Sectorului 4, în strictul interes al dumneavoastră, plătitorii de taxe şi impozite”, a declarat Cristian Popescu – Piedone, primarul Sectorului 4. 

Două noi modalități de plată a taxelor și impozitelor, pentru bucureștenii din Sectorul 4

Încă de la începutul acestui an, Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale Sector 4 a pus la dispoziția contribuabililor două noi modalități de plată a taxelor și impozitelor locale. 

Astfel, a fost demarat un proiect denumit DIRECT DEBIT, care simplifică achitarea datoriilor către Bugetul Local Sector 4. În esenţă, acesta presupune ca orice contribuabil care aderă la această modalitate de plată să nu se mai deplaseze niciodată la sediile Direcției şi în nicio altă locație.

Direct Debitul este un instrument de plată direct de pe card care transmite băncii colaboratoare instrucțiuni de debitare directă a plătitorilor, cu anumite sume de bani și la anumite date scadente.

Așadar, contribuabilii Sectorului 4 scapă de grija plății impozitelor și taxelor locale prin completarea unui simplu formular către banca emitentă a cardului pe care îl dețin. Prin intermediul acestuia, îşi exprimă acordul ca la anumite termene scadente, alese de către contribuabil, banca să debiteze automat contul său cu sumele de plată către D.G.I.T.L. Sector 4 (cuantumul taxelor și impozitelor datorate), în baza facturii/deciziei de impunere cu suma de plată.

În paralel, contribuabilul, are posibilitatea să verifice on-line factura/decizia de impunere emisă și are astfel, controlul absolut asupra operațiunilor efectuate din contul său, fiind degrevat de grija plății impozitelor și taxelor locale, fără să mai fie nevoit să se prezinte la sediile D.G.I.T.L. Sector 4.

Totodată, Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale Sector 4 a început încasarea taxelor și impozitelor locale și printr-o altă nouă modalitate de plată larg răspândită – cea prin ATM.

În prima etapă, cele două noi servicii au fost disponibile pentru clienții băncii colaboratoare, Raiffeisen Bank, urmând să fie extinse pentru toate băncile emitente de carduri, care au implementat serviciul de DIRECT DEBIT.

Plata impozitelor și taxelor locale la ATM-urile Raiffeisen Bank se poate face prin alegerea opțiunii de Plată Facturi – D.G.I.T.L. Sector 4 de la oricare ATM Raiffeisen Bank (peste 1100 ATM-uri). Această opțiune de plată oferă contribuabilului, client al băncii Raiffeisen, posibilitatea plății impozitelor și taxelor locale la momentul ales de el din soldul disponibil pe card, precum și controlul asupra operațiunilor efectuate prin intermediul extrasului de card.

În cazul ambelor opțiuni de plată nou introduse, comisionul de plată este suportat 100% de către Primăria Sectorului 4, prin D.G.I.T.L. Sector 4, astfel încât contribuabilul nu plătește nimic în plus față de cuantumul impozitelor și taxelor datorate către D.G.I.T.L. Sector 4, serviciul fiind GRATUIT.

Contribuabilii care dobândesc bunuri noi vor trebui să se deplaseze totuşi, o singură dată, la sediile D.G.I.T.L. Sector 4, pentru depunerea declarațiilor conform Legii.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button