ARHIVA B365

Cine sunt angajaţii TVR care vor fi concediaţi de la 1 februarie

O listă cu salariaţii TVR care urmează să fie preavizaţi în vederea concedierii colective a fost publicată, luni seară, pe pagina de intranet a TVR. Printre cei care urmează să fie concediaţi se numără şi Gianina Corondan, Elise Stan, Sanda Vişan, Irninis Miricioiu Rădulescu, Dan Radu, Adriana Titieni, Cezar Ion, Horia Romanescu, Constantin Trofin şi Tudor Călin Zarojanu, după cum au declarat, pentru Mediafax, citat de Economica.net, surse din Televiziunea Română.

Unele persoane din cele care se află pe această listă sunt în situaţii diferite. Astfel, unii dintre angajaţi au participat doar la unele dintre cele trei etape de evaluare (depunerea unui memoriu de activitate, susţinerea unui test grilă şi a unui interviu). În această situaţie se află Elise Stan, care, pe 11 decembrie 2012 – când pe pagina de intranet a TVR au fost publicate rezultatele finale ale selecţiei de personal -, a confirmat, pentru Mediafax, faptul că nu s-a prezentat la toate cele trei etape de evaluare impuse în cadrul procesului de selecţie a angajaţilor din TVR. Aceasta a precizat că a depus doar memoriul de activitate, după ce a discutat cu sindicatele din TVR şi s-a luat decizia ca persoanele care au mai puţin de un an până la pensie să nu se prezinte la acest concurs. Eloise Stan a explicat că a procedat astfel pentru a nu ocupa locul unui tânăr până pe 1 martie, când ea ar trebui să iasă la pensie.

Alţi angajaţi ai TVR, care se regăsesc pe lista persoanelor ce vor fi concediate de la 1 februarie, printre care şi Cezar Ion, au considerat din start că procedurile nu au fost respectate şi au preferat să nu se prezinte la selecţia de personal.

Consiliul de Administraţie (CA) al TVR a aprobat, pe 23 ianuarie, punerea în aplicare a noii scheme organizaţionale a instituţiei, care va deveni operaţională de la 1 februarie şi care va conţine 2.450 de locuri de muncă. Atunci, CA a aprobat, cu 8 voturi „pentru” şi 5 „împotrivă”, şi suplimentarea organigramei TVR cu 55 de cazuri sociale (incluse în cele 2.450). Atunci, surse din cadrul instituţiei au declarat, pentru Mediafax, că între cele 55 de posturi alocate cazurilor sociale se regăseşte şi cel ocupat de Corina Dănilă, care în noua organigramă va fi jurnalist senior/ realizator de emisiuni la TVR 3. În urma procesului de evaluare, Corina Dănilă obţinuse 57,20 de puncte, faţă de un punctaj maxim posibil de 100 de puncte.

La procesul de selecţie au participat 2.562 de salariaţi, reprezentând 92% din cei 2.784 de angajaţi notificaţi.

Citiţi mai multe pe Economica.net.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button