Cine strigă „Psss, psss!” după tine la semafor când plouă în București? Ai ghicit, un aspersor!

06 sept. 2022
224 Afișari
Cine strigă
Cine strigă "Psss, psss!" după tine la semafor când plouă în București? Ai ghicit, un aspersor

Știți becurile din vârf de stâlpi de iluminat public uitate sau lăsate aprinse în miezul zilei în București, parcă special să se ia la o inutilă întrecere cu Soarele însuși? Alea la care ne uităm cruciți în timp ce punem mâna pe portofel, pentru că tot noi plătim curentul și pentru iluminat stradal în miezul zilei, deși sunt multe locuri în oraș în care e chiar necesar noaptea.

Cine strigă
Iluminat stradal funcțional ziua în București, strada Uranus | foto: B365.ro
Cine strigă
Altă stradă, altă zi, același București, aceeași situație: iluminat stradal funcțional la amiază pe Brezoianu | foto: B365.ro

Aspersoarele care se iau la întrecere cu ploaia în București

În familia aceasta absurdă a risipei, mai există un membru important: aspersorul care funcționează isteric în București atunci când plouă. Cu cât plouă mai tare, cu atât se agită și aspersoarele cu mai mare înverșunare.

Să luăm cazul de azi, 6 septembrie 2022, dimineața pe, să zicem, București-Ploiești, drumul dintre Otopeni spre oraș.

Pentru că a început școala și pentru că plouă, traficul la intrarea în București dinspre nord  a redevenit un coșmar clasic, ai timp și să sesizezi cum fucționează aspersoarele pe ploaie. La un moment dat, fiindcă tot stai în coloană, ai senzația că observi chestii. Uite, parcă se și sincronizează cu ștergătoarele mașinii tale. te pui în mișcare, depășești aspersorul sicronizat cu ștergătorul, ajungi la alltul. Am numărat vreo opt funcționale, dar cu siguranțâ am ratat câteva.

Și ne-am mai amintit ceva: mai țineți minte apelurile la drămuit apa că e an foarte secetos? Adineauri ne spuneau autoritățile să avem grijă la fiecare picătură. Aceleași autorități care lasă pornite aspersoarele în București când plouă.

Cookies