Cine ridică mașini în Sectorul 2 al Bucureștiului, cadru legal creat recent de autoritatea locală. Tarifele de recuperare

27 oct. 2022
2271 Afișari
Cine ridică mașini în Sectorul 2 al Bucureștiului, cadru legal creat recent de autoritatea locală. Tarifele de recuperare

Sectorul 2 se aliniază celorlalte sectoare care ridică mașini parcate neregulamentar, după ce Consiliul General al Municipiului București a delegat încă de anul trecut cele 6 administrații locale să se ocupe de această activitate.

Astfel, Sectorul 2 va ridica mașini, în urma sectoarelor 1,3,4 și 6, care au decis încă din 2021 să creeze cadrul legal pentru acest serviciu. Potrivit primarului Sectorului 2, Radu Mihaiu, impedimentul a fost lipsa unui spațiu de depozitare.

În cele din urmă, Consiliul Local Sector 2 a adoptat, în şedinţa din 26 octombrie, cadrul legal pentru a putea începe să ridice mașini.

Regulamentul privind ridicarea, transportul, depozitarea şi restituirea vehiculelor staţionate neregulamentar prevede că de activităţi se ocupă persoane din cadrul Administraţiei Domeniului Public Sector 2 (ADP S2) sau de către un operator economic specializat, în baza unui contract de concesiune a acestui serviciu.

Se lasă astfel deschisă posibilitatea ca să fie contractată o firmă privată.

În Buucrești, celelalte administrații de sectoare ridică mașinile cu ADP-urile, preferând ca banii să fie încasați de administrația publică.

Tarifele de recuperare mașini

Conform regulamentului, tarifele de ridicare sunt de 200 de lei pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv şi 270 de lei pentru cele cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone.

Tarifele de transport sunt de 150 de lei pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv şi de 200 de lei pentru cele cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone.

În funcţie de perioada de depozitare, se percepe un tarif de 150 de lei/zi.

Contravaloarea operaţiunii de depozitare se calculează pe intervale de 24 ore, începând cu data şi ora depozitării, nefracţionat. Plata tarifelor de ridicare, transport şi depozitare se efectuează către ADP Sector 2/operatorul economic.

Vehiculele ridicate vor fi depozitate iniţial provizoriu pe o durată de maxim 30 de zile într-un spaţiu de pe raza Sectorului 2 special destinat acestei activităţi.

Locul unde vor fi depozitate mașinile se va afla la adresa de pe Aleea Bistricioara.

 

Ce se întâmplă dacă nu va fi recuperată mașina

În situaţia în care autovehiculul nu va fi ridicat în termen de 30 de zile, deţinătorul acestuia va fi înştiinţat prin afişarea pe site-ul instituţiei, în media de către reprezentanţii ADP S2 sau ai operatorului economic că vehiculul va fi mutat într-un alt spaţiu de depozitare.

Perioada maximă de depozitare în spaţiile special amenajate a vehiculelor ridicate este de şase luni. În situaţia în care proprietarul/deţinătorul legal al vehiculului nu se prezintă în acest termen pentru eliberare, reprezentanţii ADP sau ai operatorului economic vor înştiinţa Poliţia Locală, care va proceda în conformitate cu prevederile din Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenurile aparţinând domeniului public/privat al statului sau al unităţilor administrativ-teritoriale.

Îți recomandăm și:

Cookies