Cine revendică bijuterii şi monede de argint de jumătate de kilogram? VEZI AICI CUM ARATĂ

de:
10 mart. 2011
5 Afișari
Cine revendică bijuterii şi monede de argint de jumătate de kilogram? VEZI AICI CUM ARATĂ

Printre obiectele de argint confiscate de poliţiştii locali se află 16 bănuţi având chipul domnitorului Ștefan cel Mare, al lui Mihai I, fostul şef de stat al SUA – Abraham Lincoln, dar şi al reginei Elsabeth II a Marii Britanii. În aceeaşi pungă, vânzătorii aveau expuse la vânzare mai multe brăţări şi inele de argint, medalioane, cercei, cruciuliţe, toate fiind marcate.

„Marfa a fost confiscată pentru că cele două persoane de etnie romă nu au putut prezenta actele de provenienţă ale produselor aflate la vânzare. În plus, li s-a aplicat sancţiunea de 1.000 lei pentru comerţ stradal ilicit”, a precizat Aurel Dobrilă, directorul general al Poliţiei Locale Sector 2.

Acesta a mai precizat că, în cazul în care bijuteriile şi monedele nu vor fi revendicate de proprietar până luni cel târziu, instituţia va face demersurile necesare pentru a preda cupiurile la Muzeul de Istorie. „Astfel de produse nu pot fi valorificate la fel ca celelalte mărfuri confiscate de pe stradă. Mi se para fi nişte obiecte de antichitate care pot fi puse în valoare de muzeu”, a menţionat Dobrilă.

Bijuteriile se află depozitate la magazia Poliţiei locale Sector 2 din spatele Primăriei, pe Șoseaua Pantelimon, nr 27. În acelaşi depozit se găsesc sute de kilograme de mărfuri confiscate, constând în articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte şi de uz casnic, pentru care comercianţii nu au putut face dovada achiziţionării lor.

Cookies