Cine plăteşte, de fapt, pentru lucrările de modernizare din parcul Drumul Taberei

de:
15 aug. 2013
1 Afișari
Cine plăteşte, de fapt, pentru lucrările de modernizare din parcul Drumul Taberei

Astfel, pe 31 iulie anul trecut, Consiliul Local Sector 6 a aprobat o hotărâre prin care se permite Primăriei Sectorului 6 să contracteze un împrumut cu unicul scop de a asigura fluenţa lucrărilor finanţate din fonduri europene. Ulterior, conform procedurilor legale în vigoare, a fost solicitat avizul Ministerului de Finanţe pentru deschiderea unei linii de credit intern.

În luna iunie 2013, Ministerul de finanţe a aprobat solicitarea, astfel că toţi prestatorii de servicii care lucrează în cadrul proiectelor derulate de autoritatea publică locală cu finanţare europeana vor fi plătiţi în termen. Concret, pentru anul în curs a fost aprobată suma de 40 de milioane de lei pentru linia de cash-flow.

Aşadar, hotărârea Cosiliului Local Sector 6 înseamnă în aceste condiţii că administraţia locală poate lua din acest împrumut banii necesari pentru lucrările aflate în desfăşurare, iar în momentul în care finanţările europene vor fi rambursate se vor putea returna banii folosiţi din suma totală a creditului.

Reprezentanţii administraţiei locale susţin că, astfel, se va facilita optimizarea ritmului lucrărilor la celelalte proiecte care afectează în mod direct viaţa membrilor comunităţii şi va permite ca termenul programat pentru finalizarea tuturor lucrărilor să nu fie depăşit.

„În cei mai simpli termeni, acest împrumut este asemănător unui descoperiri de cont, un overdraft: banii pe care îi folosim din linia de credit sunt returnaţi la primirea fondurilor europene. Împrumutul s-a fundamentat pe nevoia de a achita la timp obligaţiile contractuale. În momentul în care nu plăteşti, lucrările de pe şantiere merg din ce în ce mai greu, furnizorii de servicii şi de lucrări intră în blocaj, încetinesc ritmul lucrărilor. Pe scurt, membrii comunităţii au de suferit. Luând în calcul disconfortul generat de lucrările la Magistrala 5 a metroului, asupra cărora nu avem prerogativele legale de a interveni, am considerat că aceasta este cea mai bună soluţie”, a declarat pentru B365.RO primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu. 

Parcul Drumul Taberei urmează să fie redeschis pentru vizitatori, complet refăcut şi modernizat, peste aproximativ un an, după cum susţin reprezentanţii Primăriei Sectorului 6. La trei luni de la demararea proiectului de amenajare peisagistică, lucrările au fost realizate în proporţie de 30%, până la sfârşitul anului în curs estimându-se ca lucrările de modernizare la parcul Drumul Taberei să ajungă la 70%. 

Astfel, în prezent, în Parcul Drumul Taberei se execută mai multe tipuri de lucrări, respectiv amenajare teren și terasamente, amenajarea terenului pentru protecţia mediului, toaletare arbori, reabilitarea malurilor lacului, reabilitare fântâni arteziene, realizare scenă amfiteatru, amenajarea terenului pentru obiectivele din parc (loc joacă copii, loc recreere adulţi, pavilion şahişti, loc de joacă pentru câinii de companie), trasarea aleilor (rutiere, pietonale şi piste biciclişti), plus lucrări adiacente aferente celor prezentate mai sus (degajare teren de corpuri străine, evacuare gunoi). FOTO de pe şantier găsiţi aici. 

Ce vom putea găsi în Parcul Drumul Taberei, la finalul lucrărilor de modernizare

Parcul Drumul Taberei va fi dotat cu fântâni arteziene “tip Nufăr”, una cu 60 de jeturi de apă, foişoare pentru practicarea mai multor jocuri de societate, catarg pentru arborarea drapelului ţării, terenuri de sport, un monument artistic din oţel inoxidabil “Pasărea măiastră”, ambarcader şi debarcader pentru bărci cu vâsle şi o pasarelă pietonală metalică în arcadă. 

Planurile administraţiei locale includ regenerarea a aproximativ 7 hectare de spaţii verzi din arealul total al parcului Drumul Taberei, construirea de trei spaţii de joacă pentru copii, diversificate pe grupe de vârstă, plus utilarea cu 320 de bănci şi 245 de coşuri de gunoi şi modernizarea a peste 25.000 mp de alei din interiorul parcului. La acestea se adaugă plantarea a 400 de copaci pentru regenerarea urbană a zonei. 

Cum va arăta Parcul Drumul Taberei vedeţi în VIDEO-ul de mai jos:  

Cookies