Cine nu are-un urangutan să-și cumpere! Imagini emoționante cu animalul care vrea să îl protejeze pe omul venit să îl ajute | FOTO

17 sept. 2021
274 Afișari
Cine nu are-un urangutan să-și cumpere! Imagini emoționante cu animalul care vrea să îl protejeze pe omul venit să îl ajute | FOTO
Cine nu are-un urangutan să-și cumpere! Imagini emoționante cu animalul care vrea să îl protejeze pe omul venit să îl ajute | FOTO Sursa foto: CNN

Imagini ce te lasă pur și simplu fără cuvinte Un urangutan îi dă la propriu o mână de ajutor unui angajat din rezervația de pe insula indoneziană Bornteo.

Natura nu încetează vreodată să ne surprindă prin frumusețea ei, mai ales când este vorba despre „strămoșii noștri îndepărtați” –  primatele. În acest sens, interacțiunea dintre un bărbat și un urangutan de pe insula Borneo a făcut înconjurul lumii datorită conexiunii ce pare să se fi format între cei doi și care a depășit, chiar și pentru un moment, barierele dintre specii.

Cine a surprins cadrele surprinzătoare cu acest urangutan

Responsabil pentru aceste cadre uluitoare este fotograful amator Anil Prabhakar. Acesta a surprins cu aparatul său cum un urangutan își întinde brațul într-un gest extrem similar cu al oamenilor, pentru a putea să îl scoată pe un bărbat din apele pline de șerpi veninoși.

Fotograful se afla alături de apropiații săi în cadrul unei vizite în safariul condus de Fundația pentru Supraviețuirea Urangutanilor în momentul în care a surprins scena prin obiectivul camerei sale foto. Potrivit acstuia, autoritățile parcului avertizaseră că în acea zonă se aflau mai mulți șerpi, astfel că la fața locului fusese trimis un angajat al rezervației pentru a împrășia șerpii veninoși.

Animalul pare să spună „permite-mi să te ajut”

Urangutanul era pregătit să îl ajute pe bărbatul venit să curețe porțiunea respectivă de râu de șerpii veninoși de parcă ar fi știut că acesta a venit să îi facă un bine.

„Am văzut cum acest urangutan a venit foarte aproape de acel îngrijitor dar și cum i-a oferit mâna sa pe post de ajutor”, a spus fotograful.

Mai mult, acesta susține că părea ca îngrijitorul să se fi împotmolit în pământul noroios, moment în care urangutanul parcă îl întreba „Te pot ajuta cu ceva?”.

„N-am mai experimentat niciodată ceva de acest fel. Pur și simplu am surprins acel moment. A fost de-a dreptul emoționant.”, a mai adăugat Anil Prabhakar.

Sunt șanse mari ca acel urangutan să nu fi fost străin de pericolele șerpilor veninoși

Această pădure specială este întreținută de Fundația pentru Supraviețuirea Urangutanilor din Borneo, care se ocupă cu protejarea speciilor aflate chiar în punctul critic al dispariției de către vânători și de distrugerea habitatului natural până în momentul în care revenirea acestor animale în sălbăticie este posibilă. Șerpii veninoși sunt printre cei mai mari prădători de urangutani din Borneo. De asemenea, în natură, urangutanii sunt adesea victimele incendiilor de pădure, a defrișărilor și a vânatului.

Sursa foto: CNN

Urangutanul este singura maimuță de mari dimensiuni prezentă în Asia și se găsește în mare parte în regiunile Borneo și Sumatra din Indonezia, iar restul de 10% se găsește în regiunile Sabah și Sarawak din Malaezia.

Ce este de-a dreptul alarmant este că cercetătorii estimează că populația de urangutani de pe insula Borneo a scăzut cu 80 de procente doar în ultimele trei generații. Aceste primate sunt aduse la această pădure de conservare doar dacă sunt rănte, sunt vânate de braconieri sau dacă le este distrusă casa. Odată c e s-au vindecat, aceste animale sunt retrimise în sălbăticie,

Mai mult, urangutanii se reproduc și foarte greu – o femelă naște de-abia o dată la 6-8 ani în mediul sălbatic, fapt ce ar explica scăderea alarmantă a populației din ultimii ani.

Cookies