Cine merge la TNB, D’ale noastre, de Gigi Căciuleanu. Vezi lista câștigătorilor

de:
05 oct. 2012
1 afișări
Cine merge la TNB, D'ale noastre, de Gigi Căciuleanu. Vezi lista câștigătorilor
Sambată:
– Simona Sorlescu, Catalina A. Ion, Stefan Suceveanu, Iulian Pana, Ciprian Turcu
 
Duminică:
– Delia Petrescu, Razvan Parnac, Laura C. Popescu, Dana Tudoar, Valentina Buzamurga
 
Invitatiile se vor ridica, inainte de spectacol, de la intrare, doar cu cartea de identitate, specificand ca sunteti castigatorii concursului B365.ro

Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” anunţă pentru 6 şi 7 octombrie 2012, ora 20.00, la Sala Mare, primele reprezentaţii ale stagiunii cu D’ale noastre, spectacol de teatru coregrafic cu tipologii de inspiraţie caragialiană, creat de cunoscutul dansator şi coregraf Gigi Căciuleanu.

Spectacolul este interpretat de „dans-actorii” Ramona Bărbulescu, Rasmina Calbajos, Alexandru Călin, Lari Giorgescu, Ştefan Lupu, Ioana Marchidan, Ioana Macarie, Cristian Nanculescu, Adrian Nour, Vanda Ştefănescu, Istvan Teglas – membri ai „Gigi Căciuleanu Romania Dance Company”. Asistentă coregrafie: Lelia Marcu. Scenografia şi costumele sunt semnate de Corina Grămoșteanu. Light design: Silviu Andrei. Coloana sonoră: Gigi Căciuleanu. 

După premiera oficială din luna iunie 2012, au apărut numeroase cronici şi articole din care vă propunem o selecţie de citate: 

„Stagiunea trecută s-a încheiat apoteotic cu magica montare a lui Gigi Căciuleanu „D-ale noastre”, în care nenea Iancu, cel atât de-al nostru, a căpătat dimensiuni planetare, căci prin transpunerea unor texte iconice din „portofoliul” scriitorului în paşi de dans, opera acestui mare clasic al literaturii române s-a deschis spre lume, el putând fi, graţie geniului coregrafului, înţeles şi de un japonez şi de un chilian şi de orice om de pe Pământ. 
…un show splendid care exploatează în modul cel mai original potenţialul scriiturii dramaturgului nostru numărul unu…” (Gabriela Lupu, România liberă, 21 iunie şi 20 septembrie 2012) 

„D’ale noastre” este un spectacol viu despre o lume care n-a murit, o demonstraţie de stil şi inventivitate, un spectacol foarte agreabil şi o trecere inteligentă prin opera lui Caragiale. (Dan Boicea, Adevărul, 22 iunie 2012)

E un regal, e o minunăţie, e o defilare prin lumea lui Caragiale, făptuită în paşi de dans de artişti aleşi pe sprânceană, pentru a întruchipa un vis mai vechi al marelui maestru coregraf care a cucerit întreaga lume, Gigi Căciuleanu. (Alice Năstase-Buciuţă, revista Tango, 13 iulie 2012).

…excepţionala lui reuşită nu e datorată doar valorii creatorului şi a trupei sale, ci şi, se vede cu ochiul liber, plăcerii de a inventa pe canavaua operei scriitorului satiric. (Doina Papp, Bucureştiul Cultural, 7 august 2012)

Până în acest moment, spectacolul Naționalului bucureștean este primul eveniment marcant din „Anul Caragiale”. Din nou, se dovedește că Gigi Căciuleanu rămâne un artist de o valoare inconfundabilă, care ne propune de astă dată, un Caragiale cu adevărat contemporanul nostru (…) , un spectacol unicat despre realitatea noastră inspirat de nemuritorul Caragiale. (Ileana Lucaciu, blog, 18 iulie 2012)

Spectacolul este realizat în parteneriat de Teatrul Naţional  „I.L.Caragiale” (sub auspiciile Centrului de Cercetare şi Creaţie Teatrală „Ion Sava”) şi de Fundaţia „Art Production”, cu sprijinul JTI şi al Bibliotecii Naţionale a României.

Biletele (60, 50, 40 şi 20 lei) s-au pus în vânzare la agenţia de bilete a Teatrului Naţional.

Cookies