Cine intră în etapa a doua de vaccinare antiCOVID. Lista completă și oficială

12 ian. 2021
2 afișări
Cine intră în etapa a doua de vaccinare antiCOVID. Lista completă și oficială

Aproximativ 100.000 de români de la începutul campaniei de imunizare. La începutul acestei săptămâni, alte 150 de mii de doze din vaccinul Pfizer au ajuns în România. În această săptămână ar trebuie să înceapă etapă a două a strategiei de vaccinare împotriva COVID-19, în care este inclusă populația cu risc.

Coodonatorul campaniei de vaccinare în România, medicul Valeriu Gheorghiță, a enumerat, la Digi24, persoanele care intră în etapa a doua de vaccinare. Primele doze din cel de-al doilea vaccin disponibil, cel al companiei Moderna, vor ajunge în țara noastră miercuri, a mai spus Gheorghiță.

Cine intră în cea de-a doua etapă de vaccinare antiCOVID

Valeriu Gheorghiță a enumerat lista oficială cu persoanele care intră în etapa a două de vaccinare:

  • Beneficiarii din centrele sociale
  • Persoanele care au peste 65 de ani
  • Persoanele cu boli precum diabet zaharat, obezitate, alte metabolice inclusiv boli congenitale, afecțiunile cardiovasculare cronice, afecțiunile cronice renale, oncologice, pulmonare, sindromul Down, afecțiuni hepatice, autoimune și alte condiții de imunodepresie, HIV-SIDA
  • Persoanele care deservesc activități esențiale pentru bună funcționare a infrastructurii critice

La această din urmă categorie, coordonatorul campanie naționale de vaccinare a venit cu precizări: „Din categoria persoanelor care deservesc activități esențiale fac parte personalul din domeniul Apărării, ordine publică, siguranță națională, autoritate judecătorească, personalul din sectorul economic vital, cum ar fi procesare, distribuție alimente, pâine, lactate, legume, apă, centrale electrice (transport și distribuție) , medicamente și materiale sanitare, transport de persoane și mărfuri, personalul din învățământ, poștal și curierat, salubritate și deșeuri, personalul din înaltele instituții ale statului (Parlament, președinție), culte religioase”. Lista aceasta, a spus Valeriu Gheorghiță, a fost transmisă către DSP-uri.

Medicul a mai declarat că lista a fost alcătuită în urmă consultărilor cu comisiile de specialitate din Ministerul Sănătății și Colegiul Medicilor.

Cookies