ARHIVA B365

Cine este tânărul care a lansat o tombolă cu bonuri fiscale online

Andrei Onel este un tânăr informatician de 25 de ani, care are deja propria companie de IT. Inspirat de ideile autorităţilor din alte state s-a hotărât să încerce să reducă evaziunea fiscală. Aşa că a lansat tombola bonului fiscal, scrie Digi24.

„Momentan premiul este oferit din banii mei, dar mă gândesc că în viitor proiectul se va autosusţine prin publicitate sau prin alte metode”, a spus Andrei Onel, iniţiatorul proiectului tombolabonului.ro.

Astfel, tânărul a creat un site pe care oricine se poate înscrie cu un bon fiscal. Lunar prin tragere la sorţi este ales un câştigător care primeşte 1.000 de lei. Cel care acordă premiul nu ţine cont de valoarea cumpărăturilor de pe bonul fiscal.

„Magazinele mici sunt benefice, sunt folositoare pentru noi ca cetăţeni. Din păcate, aici este evaziune cea mai mare. Un astfel de proiect vrea să combată exact evaziunea din aceste magazine”, a mai spus Andrei.

Pagina de web a fost lansată în vara acestui an, iar ideea a început să prindă din ce în ce mai bine în rândul internauţilor. Numai luna trecută au fost înscrise bonuri de peste 1.000.000 lei. Sumă din care aproximativ 240.000 lei au ajuns la stat.

„Este un lucru bun, foarte bun. De ce să nu fim sinceri. Nu mulţi sunt atenţi. Majoritatea îşi iau marfa, pleacă şi bonul fiscal nu contează, dar trebuie să avem grijă pentru că evaziunea fiscală e pe primul loc la ora actuală”.

Şi Ministrul Finanţelor anunţa săptămâna trecută că vrea să înfiinţeze o tombolă pe acelaşi sistem. Până acum, însă, totul a rămas la stadiul de proiect. „Ideea loteriei fiscale generale, la nivel de țară, este aceea de a-i stimula pe contribuabili să ceară bon fiscal acolo, la un colț de stradă”, declara Ioana Petrescu, ministrul Finanțelor.

Potrivit estimărilor oficiale, în 2013, evaziunea fiscală a ajuns la 16,2% din PIB, însumând 22 miliarde de euro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button