Cine este Stela Halichidis, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. Florin Cîțu a demis-o | UPDATE

01 oct. 2021
394 afișări
Cine este Stela Halichidis, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. Florin Cîțu a demis-o | UPDATE
Cine este Stela Halichidis, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. Tragedia de la ATI a frapat o țară întreagă

Vineri dimineața a izbucnit un incendiu grav, soldat până acum cu nouă decese, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. Practic, avem parte de o nouă tragedie la ATI în plin val patru de COVID-19. Vezi mai jos cine este Stela Halichidis, managerul unității medicale și ce avere are.

UPDATE: Premierul Florin Cîțu i-a demis pe managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța și pe șeful Agenției Naționale pentru Managementul Calității în Sănătate, în urma incendiului în care șapte oameni au murit. Cîțu spune și că „cei care nu au pregătit valul 4 vor plăti”. UP

Stela Halichidis este managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, unde vineri dimineața a avut loc un incendiu la secția de ATI. Nouă dintre aceștia au murit. Într-un final, incendiul a fost stins și toată unitatea medicală evacuată.

Incendiu la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța

”Incendiul s-a manifestat la nivelul Secţiei ATI cu pacienţi COVID. Sunt 9 pacienţi decedaţi”, a transmis vineri, IGSU Constanța care a mai precizat că întreg spitalul a fost evacuat.

Pompierii au anunţat că incendiul a fost lichidat la ora 10:55. Conform datelor transmise de autorităţi, în spital erau 113 pacienţi internaţi, 10 dintre aceștia fiind în Secţia ATI a unității medicale.

”Au fost pre-alertate toate spitalele din judeţ pentru preluarea pacienţilor. Misiunea este în dinamică”, a mai transmis ISGU.

Cine este Stela Halichidis, managerul spitalului

Din 2009, manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța este Stela Halichidis, absolventă a Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din Capitală, în 1993. Medicul are 54 de ani și conduce spitalul de peste 12 ani.

Conform declarației de avere, aceasta deține mai multe terenuri, un apartament, o casă de locuit și o casă de vacanță.

Ce spune declarația sa de avere

Potrivit declarației de avere publicate la data de 9 iunie 2021, Stela Halichidis deține 50% dintr-un teren intravilan de 193 mp achiziționat prin împrumut cu ipotecă în anul 2001, 1/6 dintr-un teren intravilan de 3731 mp achiziționat în anul 2012, ¼ din 9,5 ha și 532 mp de teren moștenit în anul 2011 și ½ dintr-un loc de veci dobândit prin moștenire. De asemenea, în declarația de avere mai este stipulat că deține ½ dintr-o casă de locuit de 93 mp construită în anul 2006, 1/6 dintr-o casă de vacanță de 427 mp construită în 2013 și ½ dintr-o criptă de 3 mp moștenită în anul 2011.

Ce mașină conduce și câți bani are în conturi

La rubrica venituri obținute, Stela Halichidis a trecut salariul obținut în anul 2020 de la Universitatea Ovidius Constanța în valoare de 115.099 lei, salariul obținut de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanţa în valoare de 173.999 lei și salariul soțului angajat la Ring Star Mamaia, în valoare de 2230 lei. În total, Halichidis a încasat în  ultimul an 289.000 lei, adică peste 24.000 lei pe lună.

De asemenea, Stela Halichidis deține și un autoturism Land Rover Discovery, an de fabricație 1994, achiziționat prin contract de vânzare cumpărare. Aceasta a mai declarat că deţine mobilă și obiecte de artă/cult ce nu fac parte din patrimoniul național dobândite în perioada 2006-2020 în valoare de aproximativ 8000 de euro.

În data de 20 noiembrie 2020 Stela Halichidis a vândut către Andreea Felescu un bun în valoare de 385.000 de euro. În declarația de avere citată, Stela Halichidis a menționat că a contractat în anul 2007 un credit ipotecar de la BRD în valoare de 34.000 de euro, scadent în anul 2032.

Medic apreciat de comunitate

De asemenea, medicul are calitatea de membru în ESCMID (European Society Microbiology an Infectious Diseas), UMB (Uniunea Medicală Balcanică), BENA (Balkan Environmental Association), IAS (International AIDS Society) și Societatea Română de Boli Infecțioase. Înainte să fie numită manager al spitalului, Stela Halichidis ocupase vreme de cinci ani (2004-2009), funcția de director adjunct al instituției.

 

Cookies