Cine este Sorin Grindeanu, noul premier propus de PSD

de:
28 dec. 2016
0 Afișari
Cine este Sorin Grindeanu, noul premier propus de PSD

„Ăsta este documentul care pleacă acum la Cotroceni, am trimis şi pe fax şi pe mail. Am înţeles că a vorbit acolo şi este cineva care aşteaptă. Dacă nu reuşim în seara asta, mâine dimineaţă mai facem o încercare. Eu mă aştept ca mâine să desemneze (pe Sorin Grindeanu n.r.)”, a afirmat Liviu Dragnea.

Întrebat când vom avea structura noului guvern, preşdintele PSD a spus: „Nu mâine, nu mai putem să ne ţinem de calendarul pe care îl stabilisem, nici nu putem să facem un guvern într-o noapte. Poate săptămâna viitoare, o să decidem mâine dacă avem anunţul. Dacă nu avem anunţul mâine, vom înţelege exact care este semnalul”.

Totodată, Liviu Dragnea a mai spus că în noul Executiv nu va fi niciun tehnocrat.

CINE ESTE SORIN GRINDEANU

Potrivit declaraţiei de avere, Sorin Grindeanu are 3 terenuri intravilane în Timiş şi o casă de locuit, de 205 mp, în comuna Giroc, a vândut un apartament, în martie 2016, cu 30.000 de euro. La capitolul maşini, Grindeanu a trecut în declaraţia de avere un ATW. Premierul propus de PSD a împrumutat cu 83.500 de lei şi 20.000 de euro SC Duo Farm SRL, farmacie la care lucrează soţia sa, ca farmacist-diriginte. De asemenea, Grindeanu are un credit scadent în 2035 în valoare de 44.868 de euro.

În perioada februarie 2013 – decembrie 2014 a fost membru în Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI.

Potrivit CV-ului său, în 2013, Sorin Grindeanu a urmat un program postuniversitar de formare şi dezvoltare profesională în domeniul Ştiinţe Militare, Informaţii şi Ordine Publică în cadrul Academiei Naţionale de Informaţii. De asemenea, a urmat un curs de perfecţionare în securitate, diplomaţie şi politică externă la Institutul Diplomatic Român.

În 1999 a avut o bursă Tempus pe o perioadă de 3 luni la Universitatea Bologna – Italia, în domeniul statistică socială, iar în 2001 a făcut specializări în domeniul : Educaţia adulţilor la Institutul für Erwahscnenbildung din Frankfurt – Germania, Universidade de Aveiro, Portugalia, Metropolitan Leeds University, Marea Britanie.

În perioada octombrie 1998 – octombrie 2000, Sorin Grindeanu a fost preparator la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie, apoi timp de un an a fost asistent la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie, din noiembrie 2001până în ianuarie 2004 a fost director la Direcţia pentru Tineret şi Sport Jud. Timiş, în următorii trei ani a deţinut funcţia de director general adjunct la Delpack Invest SRL, timp de câteva luni, în 2008, a fost director SC Ahm Smart SRL, iar din iunie 2008 până la alegerea ca deputat a fost viceprimar la Primăria Timişoara.

Sorin Grindeanu este a doua propunere de premier pe care PSD o face după ce Iohannis a refuzat nominalizarea lui Sevil Shhaideh.

Cookies