Cine este și ce avere are directorul Termoenergetica București, Burghiu David Alexandru. Firea și Pandele îi sunt nași

10 apr. 2021
814 Afișari
Cine este și ce avere are directorul Termoenergetica București, Burghiu David Alexandru. Firea și Pandele îi sunt nași

Burghiu David Alexandru, directorul Termoenergetica București, un gorjean în vârstă de 35 de ani, este o dovadă a faptului că munca la stat îți poate oferi o viață bogată și fără griji, mai ales dacă îi ai drept nași pe Gabriela Firea și Florentin Pandele. Povestea sa în administrația de stat este una de succes, asta dacă luăm la puricat declarația sa de avere, care este de-a dreptul bogată, fără putință de tăgadă.

În 2018, cam prin perioada în care a fost cununat de cuplul Firea-Pandele, pe atunci primar al Bucureștiului, gorjeanul Burghiu David Alexandru a fost numit directorul general al RADET, care în prezent a devenit Compania Municipală Termoenergetică București S.A.

Decizia CGMB a venit după ce fostul director, Răzvan Niţu, și-a dat demisia din funcție după un accident teribil în care doi angajați RADET și-au pierdut viața. CV-ul administratorului special RADET este unul cu adevărat impresionant, după ce a bifat o serie de funcții cu adevărat importante în administrațiile companiilor de stat care gravitează prin București. Mai mult, Burghiu David Alexandru are o avere considerabilă, care lasă o serie de semne de întrebare, cu terenuri, bijuterii și conturi impresionante.

Povestea la RADET a început în 2018

Într-o ședință de urgență a Consiliului General al Municipiului București, Burghiu David Alexandru a fost propus și apoi acceptat în această funcție, la doar 32 de ani. Înainte de asta, el ocupase o serie de funcții în consiliile de administrație Metrorex.

Mai mult, în același timp, era membru al Consiliului de administraţie al Companiei Municipale Parcuri şi Grădini SA. Nu în ultimul rând, a mai ocupat funcția de consilier și în cadrul Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti. La momentul numirii sale ca administrator special la RADET, acesta ocupa funcția de director general al Companiei Municipale Managementul Traficului Bucureşti.

Înainte să își înceapă aventura prin consilii de administrație acesta lucra la Ministerul de Interne, în perioada 2008 – 2014, potrivit CV-ului său care este public.

Susținere importantă din partea Gabrielei Firea

Tot atunci își definitivează studiile superioare la Colegiul Naţional de Apărare din cadrul Universităţii Naţionale de Apărare Carol I, cursuri pe care le termină în 2010. Înainte de asta, Burghiu David Alexandru face un masterat pe specializare în securitate şi apărare naţională.

El a fost numit în funcția de administrator special la RADET de fosta administrație condusă de Gabriela Firea, ca apoi să preia funcția de director general a aceleiași companii, tot la recomandarea și cu susținerea Gabrielei Firea.

Declarația de avere a lui Burghiu David Alexandru surprinde prin consistență

Vezi aici DECLARAȚIA de AVERE 

Burghiu David Alexandru a devenit în ultimii ani un personaj controversat. Declarația sa de avere arată venituri consistente obținute de-a lungul anilor prin prisma funcțiilor din diferitele consilii de administrație.

Doar în 2020, acesta a încasat de la Metrorex o indemnizație de 37.524 lei. Datele din declarația de avere arată că, tot în 2020, Burghiu David Alexandru a încasat de la RADET sume importante.

Astfel, din cele două funcții de la Termoenergetica, administrator special și director general, a câștigat în total 200.776 lei. În același timp, din postul de consilier în cadrul Companiei Muncipale Parcuri și Grădini, tânărul de 35 de ani a câștigat o indemnizație de 43.652 lei.

Tot în 2020 a făcut parte dintr-o comisie care se ocupa cu vânzarea spațiilor din proprietatea statului. Tot din funcția de consilier a fost remunerat cu 65.762 lei. În total, câștigurile pe pe anul 2020 au fost de 347.553 de lei.

Colecție importantă de bijuterii și mașini de lux

Acesta este și un colecționar important de mașini de lux, deținând de asemenea câteva vile impresionante și conturi în bănci substanțiale. În aceeași declarație de avere regăsim că deține în Otopeni și la Bran câte două terenuri. Pe lângă astea mai are alte patru terenuri la Târgu Jiu și Mihăilești, în județul Buzău.

Clădiri și terenuri în România și Moldova

De asemenea, în declarația de avere se mai găsesc diferite imobile atât în România, cât și la Chișinău. Numărul total al imobilelor se ridică la opt, alături de o colecție de bijuterii în valoare de 300.000 de euro. Mai mult, acesta are și o serie de credite bancare în valoare totală de 200.000 de euro, dar și trei mașini, două de lux și una românească. Este vorba de un Mercedes, un Chevrolet și o Dacia.

Conturi bancare slăbuțe la două bănci

La o bancă are în conturi 15.564 de lei și 57 de euro, iar la cealaltă doar 20 de euro în cont. De asemenea, mai are participațiuni de investiție în două companii agricole, la Mihăilești și Coltăneni, cu o valoare totală de 71.050 lei. Suma datorată la bănci, două la număr, este de 477.220 lei și 97.000 de euro, adică undeva pe la 212.500 de euro.

Totuși, se pare că noul primar al Bucureștiului, Nicușor Dan, vrea să-l demită pe acesta din funcția de director general RADET, acuzând fosta administrație de ”promovarea oamenilor de încredere, neamuri, parteneri de afaceri”.

Burghiu David Alexandru este finul Gabrielei Frea și a lui Florentin Pandele din 2018.

Cookies