Cine este şeful de la metrou: milionar cu afaceri în Centrul Vechi al Bucureştiului

de:
23 mai 2013
1 Afișari
Cine este şeful de la metrou: milionar cu afaceri în Centrul Vechi al Bucureştiului

În septembrie 2012, muncitorii de la magistrala 5 de metrou au protestat pe şantier pe motiv că nu au fost plătiţi, după ce, anterior, sindicaliştii ameninţaseră cu grevă generală şi chiar blocarea transportului, în Capitală, alături de RATB. 

Pe acest val de nemulţumiri, conducerea Metrorex a fost schimbată. Astfel, în noiembrie 2012 metroul avea un alt şef – Aurel Radu, cunoscut ca apropiat al primarului PSD de la Sectorul 5, Marian Vanghelie. Deşi a terminat Facultatea de Transporturi, Aurel Radu nu ar fi profesat niciodată ca inginer. Acesta a fost şi motivul pentru care, înainte de a prelua funcţia de director general, ar fi fost încadrat la Metrorex ca „inginer 4”, adică cel mai neexperimentat inginer, conform nomenclatorului, după cum B365.RO a scris aici. 

Lipsa de experienţă ca inginer la metrou pare însă să fie compensată de Aurel Radu prin afacerile bănoase pe care acesta împreună cu familia le gestionează în privat, inclusiv în Centrul Vechi din Bucureşti. Numai în buricul Capitalei, şeful Metrorex deţine două spaţii pe Covaci 14 şi Gabroveni 6-8, la ultima adresă funcţionând şi localul Biutiful, deschis de celebrii Fratelli şi decorat cu foarte multă atenție de unul dintre cei mai de succes designeri de cluburi din România. Cele două locaţii i-au adus directorului general al Metrorex anul trecut circa 36.000 de euro, potrivit estimărilor acestuia, pe lângă salariul de aproximativ 10.500 de lei în două luni de la preluarea companiei de transport şi încă 4.600 de lei din funcţia de fost consilier local la Sectorul 1. 

Împreună cu familia şi alţi parteneri de afaceri, Aurel Radu mai are nu mai puţin de şapte terenuri intravilane de circa 15.000 mp în zone cu un deosebit potenţial imobiliar din nordul Capitalei dar şi în centrul istoric. La acestea se adaugă o casă. 

Dacă vine vorba de accesorii, directorul Metrorex poate concura fără să-i fie ruşine alături de primarul Vanghelie, cunoscut pentru ceasurile scumpe pe care le are la mână. Astfel, familia Radu posedă ceasuri în valoare de 100.000 euro, diamante şi bijuterii evaluate tot la aceeaşi sumă şi tablouri estimate la suma de 50.000 euro. 

Nici la capitolul bani cash, Aurel Radu nu stă deloc rău având un depozit de 100.000 de dolari deschis la bancă. În plus, în doi ani, familia Radu a făcut trei tranzacţii imobiliare care i-au adus în jur de 750.000 de euro. 

Mai mult, familia şefului Metrorex a dat cu împrumut o sumă ce depăşeşte jumătate de milion de euro, cei mai mulţi bani fiind împrumutaţi către Radu Toma. 

Conform declaraţiei de avere, şeful metroului nu are maşină personală şi nici datorii la bancă. 

Cookies