ARHIVA B365

Cine este românca arestată în Italia, ADEPTĂ A STATULUI ISLAMIC

Femeia, pe nume Diana Ramona Medan, are 36 de ani și este originară din Satu Mare.

Aceasta a fost implicată, în țara noastră, în activități ilegale precum trafic de droguri, fiind judecată în celebrul dosar „Noroieni”. După acel episod, Diana Ramona Medan s-a stabilit în Italia, unde s-a căsătorit cu un tunisian și s-a convertit la islamism, potrivit romaniatv.net.

„A intrat în atenția SRI la începutul anului 2014, ca urmare a activităților de propagandă islamistă, cu conținut extremist derulate de aceasta în mediul virtual atât timp cât s-a aflat în România”, a afirmat Sorin Sava într-o intervenție la B1 TV, potrivit Agerpres. 

„La nivel european există un trend care s-a intensificat în ultima perioadă. Având în vedere responsabilitățile legale ce revin SRI ca autoritate națională în domeniul prevenirii și combaterii terorismului, avem în atenție monitorizarea persoanelor preocupate de astfel de acțiuni, inclusiv a celor care intenționează să se deplaseze în aceste zone cunoscute unde își desfășoară activitatea organizațiile teroriste”, a adăugat Sorin Sava, purtătorul de cuvânt al SRI.

Acesta a mai adăugat că un pericol, din punctul de vedere al teroriștilor, există și în România: „Am fi naivi să credem că un pericol nu există. Dar, așa cum relevă nivelul de alertă teroristă în România, acesta este destul de scăzut și avem în atenție toate măsurile care se impun pentru prevenirea riscului terorist la adresa securității naționale”, potrivit sursei citate.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button