ÎN BUCUREȘTI

Cine este preotul prins în flagrant în timp ce întreținea relații sexuale cu un minor în Sectorul 3? Ce pedeapsă a primit

Un preot din Videle, județul Teleorman, a fost prins în flagrant într-o casă din Sectorul 3 al Capitalei în timp ce întreținea relații sexuale cu un minor. Acesta a fost arestat preventiv pentru 24 de ore, pentru ca ulterior magistrații să dispună arestarea preventivă pentru 30 de zile. Deși a mai fost implicat într-un scandal de șantaj, credincioșii îl cunosc drept un preot cu „har”, care vindecă boli și citește viitorul.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a preotului Ene Marin. Acesta ceruse să fie arestat la domiciliu, însă judecătorii au respins cererea. În cele din urmă, judecătorii au decis ca preotul teleormănean să fie arestat preventiv timp de 30 de zile. Marin fusese prins în flagrant în timp ce întreținea relații sexuale cu un minor de 16 ani.

Cine este preotul prins și cum a decurs flagrantul?

Preotul Ene Marin (64 de ani), slujitor la biserica Fotăcheşti din oraşul Videle – Episcopia Alexandriei şi Teleormanului, a fost prins în flagrant în timp ce întreţinea relaţii sexuale cu un minor de 16 ani, într-o locuinţă din Sectorul 3 al Capitalei, potrivit Adevărul. Minorul provenea dintr-un centru de plasament şi, potrivit anchetatorilor, ar fi fost luat în mod frecvent de către acest preot şi ademenit cu bani, pentru a întreţine raporturi intime cu el.

La scurt timp după incident, și Biserica Ortodoxă Română și-a comunicat poziția, dar și ce se va întâmpla cu Ene Marin.

„Este vorba despre un preot din episcopia Alexandriei care era deja suspendat de la slujire si care va fi deferit acum consistoriului bisericesc, forul ecleziastic de judecată pentru abateri deosebit de grave. Sancţiunea cea mai înaltă pe linie bisericească este caterisirea, adică îndepărtarea definitivă din preoţie. Este ceea ce urmeză să se întâmple şi în acest nefericit caz”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

Nu este primul scandal în care e implicat acest preot

Preotul Marin Ene este implicat direct şi într-un caz de şantaj, pe care poliţiştii l-au gestionat la începutul acestui an. Slujitorul Domnului a fost şantajat de un grup de tineri cu imagini compromiţătoare. În schimbul a 300.000 de lei, aceştia au promis că nu le vor face publice, pe internet, astfel imaginea lui Ene fiind compromisă.

Preotul Ene a fost filmat în ipostazele indecente pe litoral, unde a călătorit împreună cu unul dintre suspecţi. Preotul apărea dezbrăcat alături de mai multe persoane de sex masculin. În perioada septembrie-decembrie 2020, suspecţii au primit de la preot suma de 300.000 de lei pentru a nu publica acele imagini. Doar că aceştia au continuat să ceară bani, moment în care Marin Ene a sesizat Poliţia.

Credincioșii spuneau despre el că un preot cu „har”

Marin Ene este cunoscut în Videle şi împrejurimi ca un preot „cu har”, care poate vindeca anumite boli sau chiar prezice viitorul. De aceea, el era căutat de mulți credincioși. Despre preot s-a scris că practica metoda „călcatului” peste credincioşi sau a cititului în Evanghelie. Oamenii care veneau la preot se întindeau pe jos, iar Marin Ene îi călca pe spate. Credincioșii consideră această practică una de vindecare a bolilor.

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button