Cine este omul care l-a falimentat pe Dinu Patriciu

de:
30 ian. 2013
5 Afișari
Cine este omul care l-a falimentat pe Dinu Patriciu

Poliţia a intrat pe firul unor afaceri dubioase derulate de fostele magazine Mic.ro şi Minimax. 

Potrivit EVZ, în centrul cercului de afacerişti care ar fi dus la falimentul magazinelor lui Patriciu se află Daniel Gross, CFO (director financiar) al Rewe România. Acesta mai lucrase la Penny, până în anul 2003, atunci când a fost cooptat în echipa omului de afaceri Dinu Patriciu şi pus CFO la Minimax Discount SRL.

Alături de el, Gross şi-a adus o echipă întreagă cu care lucrase la Rewe. Patriciu a sperat să dea lovitura pe piaţa de retail cu magazinele Mini Max. Reţeta s-a dovedit falimentară. Cu toate acestea, Patriciu l-a pus, în 2010, pe Gross la şefia Mercadia Holand, firmă sub oblăduirea căreia au fost înfiinţate „magazinele de cartier” Mic.ro. Falimentul Minimax şi Mic.ro a lăsat „cu buza umflată” peste 700 de creditori, iar peste 5.000 de oameni şi-au pierdut locul de muncă. Creditorii au solicitat recuperarea a circa 265 de milioane de euro. Cu puţin timp înainte de intrarea în insolvenţă a societăţii Mercadia, Daniel Gross a părăsit firma. În urma sa, Patriciu este vânat de bănci pentru datorii de circa 20 de milioane de euro. „Dacă cineva spune că m-am angajat la firmele lui Patriciu pentru a le falimenta mă consideră prea bun. Trebuiau investiţi 250 de milioane de euro şi banii nu au mai venit”, susţine Gross, citat de evz.ro
În scrisorile intrate în posesia EVZ, adresate conducerii Rewe România, repre zentanţii unor societăţi atrag atenţia: „Acţiunile dumneavoastră din ultima perioadă sunt ori total lipsite de profesinalism, ori cu rea intenţie doriţi prăbuşirea economică a Rewe România”. Unii susţin că au fost ameninţaţi de Daniel Gross şi au sesizat la firmamamă fapte nelegale săvârşite de angajaţi sau parteneri de afaceri aduşi de conducerea din România.

Recent, Dinu Patriciu a fost supus unui transplant de ficat într-o clinică din Italia, în prezent fiind în perioada de recuperare medicală. 

Cookies