Cine este ofițerul acoperit candidat la președinție? CTP: Doi candidați sunt vizați de Băsescu

de:
10 sept. 2014
0 Afișari
Cine este ofițerul acoperit candidat la președinție? CTP: Doi candidați sunt vizați de Băsescu

„Domnul Băsescu nu a precizat în ce serviciu a fost ofițer sub acoperire respectivul candidat. Nu a precizat dacă este vorba despre Securitate sau despre un serviciu românesc actual – SRI, SIE, STS, unitatea de protecție a MAI, contraspionajul militar. N-a precizat, de asemenea, dacă nu cumva de un serviciu secret extetrn”, a spus Cristian Tudor Popescu, marți seară, la Digi 24.

El a arătat că acest „suspans” îi amintește de un anunț asemănător făcut de fostul pesedist Adrian Severin în urmă 16-17 ani, care anunța că există în viața publică românească câțiva politicieni și directori de ziare care sunt membri ai unor servicii secrete străine, dar nu a mai spus despre cine este vorba.

„Dacă ar fi ofițer acoperit SRI sau SIE, asta e fi rău? E de natură să-l compromită în ochii cetățenilor? De ce, aparține Securității? Aparține unor institutii ale statului român, perfect legale, care nu sunt poliții secrete, care ar fi problema? S-ar putea ca efectul sa fie poate chiar invers”, a spus el.

Gargară de campanie

„Apoi, dacă este vorba de un ofițer acoperit CIA în România, de pildă, e de rău? S-ar putea să se producă o revoltă din partea românilor pentru că un candidat la președinție este un agent american cu care, vorba aceea, noi suntem înfrățiți?”, a continuat el.

Jurnalistul mai spune că afirmațiile președintelui sunt, deocamdată, „vorbărie” și „gargară de campanie”.

Totuși, arată el, dacă ar pronunța un nume, nu s-ar referi la candidați cu șanse reduse, care sunt „mize prea mici” pentru Traian Băsescu.

Deocamdata e vorbărie, e gargara de campania. Daca va pronunta un nume, mai discutam

„La cine nu s-ar referi: la Elena Udrea, îndraznesc să spun că nu despre ea e vorba. Nu se va referi la ținte gen Călin Popescu Tăriceanu, e o miză prea mică pentru Traian Băsescu. Pe cale logică ramân două persoane care ar putea fi ținte: Victor Ponta și Klaus Iohannis”, a arătat Cristian Tudor Popescu.

În opinia sa, președintele l-ar putea ataca pe Victor Ponta, „evident fiind adversarul politic al lui Traian Băsescu și pe care ar încerca domnul Băsescu să-l com promită politic”.

Nu exclude însă ca ținta să fie contracandidatul acestuia.

 

Cookies