ARHIVA B365

Cine este noul şef al RATB şi cum negocia acesta locul de senator: „Taxa este de 50.000 euro cash”

Jurnaliştii de la gândul.info au inventat un personaj, Călin Pompiliu Popescu, care ar fi om de afaceri, pentru a afla cum se negociază posturile în Parlament, în partidul lui Dan Diaconescu. Personajul fictiv l-a contactat, pe 30 octombrie 2012, pe şeful PPDD Bucureşti Radu Orzaţă, cel pe care i l-a recomandat Dan Diaconescu. Pompiliu i-a spus acestuia că vrea să candideze, dar are nevoie de detalii. Radu Orzaţă i-a transmis atunci că urmează să fie candidatul PPDD într-un colegiu din Bucureşti pentru funcţia de senator în Parlamentul României. În cadrul discuţiei Orzaţă a precizat că există şi o taxă de participare de 50.000 de euro cash.

Iată o parte din convorbirea telefonică, făcută publică de gândul.info:

Călin Pompiliu Popescu: „Domnu’ Dan mi-a zis că ar fi un colegiu aici în Bucureşti”

Radu Orzaţă: „Da, da”

C.P.P.: „Unde aveţi?”

R.O.: „Putem discuta, nu am eu hârtiile în faţă, dar pe Senat.”

C.P.P.: „Dumnealui nu ştia, cum… legat de bani. Ce trebuie să fac?”

R.O.: „Trebuie să discutăm, că sunt multe de spus, multe de făcut. Ăsta e elementul ulterior. Dar, mă rog, dumneavoastră cum vă gândiţi?”

C.P.P.: „Păi, nu, eu v-am zis, eu sunt din business, eu nu prea am avut, nu ştiu care e… De-asta ziceam că trebuie să văd rapid astăzi”

R.O.: „50. 50 era discuţia”

C.P.P.: „50 de mii euro, presupun că nu vorbim…”

R.O.: „Da, da, da”

C.P.P.: „Şi asta ar include ce?”

R.O.: „Nimic. Participarea, ca să zic aşa, alături de echipă”

C.P.P.: „Şi ăştia să vin azi cu ei la dumneavoastră?”

R.O.: „Da, da, da.”

C.P.P.: „Trebuie să-i scot din firmă. O să-mi daţi şi o ceva… hârtie?”

R.O.: „Putem vorbi, bineînţeles. Cu documente. Că doar nu e vreo şpagă sau cumpăraţi ceva.”

C.P.P.: „Am înţeles. Deci nu vor fi probleme. Pot să vin cu ei cash, aşa?”

R.O.: „Da, da.”

C.P.P.: „Eventual, pot să fac un transfer”

R.O.: „Nu, nu.”

C.P.P.: „Pot să vă trimit acum de pe calculator”

R.O.: „Nu, nu, nu.”

C.P.P.: „Am înţeles, deci cash. Şi să vă aduc date de la firmă sau…?”

R.O.: „Un CV pe mail.”

C.P.P.: „Pe lângă suma asta mai e nevoie de ceva?”

R.O.: „Oricum, trebuie să vorbim. Sunt de luat flyere, bannere. Eu aşa estimez o campanie decentă. Vă daţi seama că ăştialalţi, partidele mari, aruncă sute de mii. Dar noi aşa estimăm o campanie decentă…”

C.P.P.: „Sute de mii pe un om? Atât?”

R.O: „Sunt nebuni. Noi aşa am estimat. Bineînţeles, că poate fi mai mult, mai puţin. Acum depinde de fiecare, ce posibilităţi are şi ce îşi doreşte. Sunt flyere, bannere, fel de fel, apariţii televizate care toate costă. De asta am estimat noi la 50.000.”

C.P.P.: „Şi în cazul în care n-o să câştig, deşi eu ştiu c-o să câştig…?”

R.O: „Dumneavoastră vă faceţi campanie cu bănuţii ăştia”

C.P.P.: „Am înţeles”.

Vincenţiu Daniel Antonescu, fostul director general interimar al RATB, a fost demis din funcţia de director general al Regiei. În locul lui a fost numit în funcţia de funcţia de director general interimar al RATB, Radu Orzaţă, membru al Consiliului de Administraţie. Orzaţă va ocupa această funcţie până la organizarea concursului pentru ocuparea funcţiei de director general.

Întrebat de reporterii B365.ro dacă are studii în domeniu sau experienţă care îl recomandă în această funcţie, Orzaţă a precizat: „Sunt inginer, în domeniul metalurgiei, ce-i drept, dar am lucrat pe domeniul transport în mediul privat. La momentul numirii sunt membru CA al RATB şi sunt familiarizat cu activitatea RATB”.

Radu Orzaţă a fost numit în funcţia de director general interimar la RATB, în locul lui Vincenţiu Daniel Antonescu, dintr-o decizie a CA al RATB. Directorul general al RATB, Vincenţiu Daniel Antonescu, a fost demis miercuri dintr-o decizie a CA al RATB pentru proasta administrare a Regiei şi situaţia în care se află cu ANAF. În replică, Vincenţiu Daniel Antonescu a explicat, într-un interviu acordat B365.ro, că nu se poate vorbi de management defectuos, în contextul în care Regia a încheiat anul 2014 cu profit, cu plata tuturor furnizorilor la zi, dar şi cu mai multe achiziţii.

Radu Orzaţă a fost liderul PP-DD pe Bucureşti, iar în prezent este copreşedinte UNPR la nivelul Capitalei, după ce PP-DD a fuzionat cu UNPR.

Vincenţiu Daniel Antonescu ocupa funcţia de director general al RATB de la jumătatea lunii iunie a anului trecut. El l-a înlocuit pe Daniel Florentin Doman, care a demisionat, din „motive personale” de la şefia RATB pe 12 iunie 2014. Doman, patronul unei firme pe pierdere, fusese selectat, prin concurs, în funcţia de director general al Regiei.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button