Cine este noul director al Teatrului „Ion Creangă” din Capitală

de:
19 dec. 2013
5 Afișari
Cine este noul director al Teatrului

În urma desfăşurării concursului de management la Teatrul „Ion Creangă”, organizat conform DPG nr. 996/ 18.09.2013 şi a Anunţului public nr. 4321/ 27.09.2013, noul director al instituţiei este Lucian Ghimişi, care a obţinut nota 9,31, scrie mediafax.ro.

La concursul de management pentru Teatrul „Ion Creangă” au mai participat Daniel Tudorică, Radu Dinulescu, Constantin Fugaşin, Petre Gabriel Coveşeanu, Emil Banea şi Alexandru Boureanu.

Lucian Ghimişi a absolvit Colegiul Naţional „Sf. Sava” şi secţia actorie a Facultăţii de Teatru din cadrul UNATC Bucureşti. Şi-a început cariera la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila şi Teatrul „George Ciprian” din Buzău, unde a coordonat şi departamentul de imagine. Apreciat pentru calităţile sale de actor de comedie, a jucat Lisander din „Visul unei nopţi de vară”, de William Shakespeare, Costel din „Tanţa şi Costel”, de Ion Băieşu, Figaro din „Bărbierul din Sevilia”, de Beaumarchais, Dromio în „Comedia erorilor”, de William Shakespeare şi Jack Worthing în „Ce înseamnă să fii onest”, de Oscar Wilde.

Cookies