Cine este Luke Shaw, englezul care a deschis scorul în finala EURO 2020 din minutul 2. Italia câștigă la penalty

12 iul. 2021
179 Afișari
Cine este Luke Shaw, englezul care a deschis scorul în finala EURO 2020 din minutul 2. Italia câștigă la penalty
sursa: squawka.com

Luke Shaw, englezul devenit erou în finala EURO 2020, după ce a deschis scorul într-un timp record, fiind cel mai rapid gol din istoria unei finale de Campionat European, are o poveste de viață incredibilă. A fost primul lui gol la națională, iar astăzi este ziua lui. Chiar dacă au pierdut, jocul a fost unul nebun și a meritat din plin audiența Pro TV-ului.

Luke Shaw este eroul Angliei din meciul de aseară din finala EURO 2020, după ce fundașul a deschis scorul pe stadionul Wembley din Londra, în finala contra Italiei încă din minutul doi. Avantajul a rezistat până în minutul 67, când Italia a egalat și până la urmă totul s-a terminat trist pentru englezi care au pierdut la loviturile de departajare cu scorul de 3-2 Dar povestea merge mai departe, orice ar fi.

De la bring it home to bring it to Rome

Totuși, timp de o oră, englezii s-au simțit campioni europeni la fotbal și asta înseamnă ceva. Din păcate experiența și-a spus cuvântul, iar antrenorul Angliei, care acum 25 de ani a ratat chiar el ultimul penalty într-o finală cu Germania, a avut proasta inspirație de a trimite pe teren cei mai tineri fotbaliști să bată cele mai grele lovituri de departajare, acolo unde presiunea este cea mai mare, cele de la sfârșit. Și din păcate au dat chix. Au ratat și Italia, cu jucători mai experimentați, a câștigat trofeul, cel de-al doilea, după mai mult de 50 de ani.

Primul gol la națională și cel mai rapid gol dintr-o finală EURO

Se pare că Luke Shaw, care face 26 de ani astăzi, a reușit primul gol din cariera sa la națională chiar în finala EURO 2020. Mai mult, potrivit statisticilor, este cel mai rapid gol dat vreodată în istoria finalelor campionatelor europene, reușind să înscrie în doar un minut și 57 secunde și bifând un nou record care nu va fi uitat prea devreme și va fi greu de învins, reușin să îl păstreze cel puțin până la următorul EURO din 2024.

Istoria unui gol perfect, care a ridicat publicul în picioare

Golul lui Luke Shaw a fost marcat după ce acesta a plecat singur din propria jumătate, a ajuns până în careul lui Gianluigi Donnarumma, iar acolo a primit o centrare perfectă de la colegul său de flanc, Kieran Trippier. Tânărul englez a reușit să iasă din marcajul adversarilor, înscriind direct, cu un șut extrem de puternic, fără preluare.

Datorită lui Luke Shaw, a fost pentru prima dată, în ultimele 18 meciuri, când Italia a fost condusă mai bine de o oră. Ultimele două jocuri dintre Anglia și Italia s-au terminat cu scorul de 1-1, iar cel de duminică seară a urmat același scenariu.

Totuși, diferența a făcut-o experiența, în timp ce echipa Angliei a fost mai tânără, cea a Italie a fost mai experimentată. De exemplu, căpitanul Italiei, Chiellini, are 36 de ani, în timp ce ultimul marcator al Angliei la loviturile de departajare avea doar 19 ani.

Povestea lui Luke Shaw, care la 20 de ani era să renunțe la fotbal

Povestea fotbalistului englez Luke Shaw este una fascinantă, mai ales că la vârsta de doar 20 de ani a fost la un pas să renunțe la cariera de fotbalist profesionist din cauza unei duble fracturi. Incidentul teribil a avut loc la un meci meci al lui Manchester United împotriva lui PSV Eindhoven din competiția UEFA Champions League.

Mai mult, Shaw este considerat în prezent drept cel mai bun fundaș stânga din toată liga engleză.

Medicii erau la un pas să îi amputeze piciorul

Șocant este faptul că medicii au fost la un pas să îi amputeze piciorul drept, la scurt timp după operație, pe motiv că rănile sale, extrem de grave, nu se cicatrizau și risca probleme serioase din cauza cheagurilor de sânge.

”Aș minți dacă nu aș recunoaște că m-am gândit să mă las. Am avut multe complicații, a fost un moment dificil. Nimeni nu știe că am fost foarte aproape să-mi pierd piciorul. Doctorii mi-au dezvăluit prin ce pericol am trecut 6 luni mai târziu.

Îmi puteam pierde piciorul din cauza unor cheaguri de sânge și alte probleme! Am două cicatrici doar pentru că au fost nevoiți să facă incizii și să scoată acele cheaguri. Dar acum nu-mi mai pasă. Mă simt în formă, iar piciorul meu este la fel ca înainte de fractură”, povestea Luke Shaw în 2018, la un an de la teribilul accident.

 

Cookies