Cine este Krystsina Tsimanouskaya, atleta pe care președintele Belarusului a încercat să o răpească de la Olimpiada de la Tokyo

01 aug. 2021
354 Afișari
Cine este Krystsina Tsimanouskaya, atleta pe care președintele Belarusului a încercat să o răpească de la Olimpiada de la Tokyo
Cine este Krystsina Tsimanouskaya, atleta pe care președintele Belarusului a încercat să o răpească de la Olimpiada de la Tokyo

Atenția s-a mutat duminică de la lupta pentru medaliile la Jocurile Olimpice către Krystsina Tsimanouskaya, atleta pe care președintele Belarusului a încercat să o răpească și să o aducă forțat în țară.

Cine este Krystsina Tsimanouskaya. Atleta bielorusă a criticat public regimul și oficialii, fiind luată cu forța și dusă la aeroport în mijlocul Jocurilor Olimpice, de către reprezentanții echipei naționale din Belarus.

Atleta a fost obligată să împacheteze bagajele și trimisă direct la aeroport cu reprezentanții echipei naționale din Belarus și însoțită de poliție.

Ea a declarant că a fost dusă la aeroport împotriva voinței sale, pentru a se îmbarca în avionul de întoarcere acasă.

„Nu mă voi întoarce în Belarus”, a declarat atleta pentru Reuters într-un mesaj trimis pe Telegram.

Atleta urma să concureze luni în proba feminină de 200 de metri și a cerut protecția poliției japoneze pe aeroportul Henada din Tokyo pentru a nu fi nevoită să se urce în avion.

Cine este Krystsina Tsimanouskaya

În vârstă de 24 de ani, Krystsina Tsimanouskaya este unul dintre cei 87 de sportivi din Belarus aflați la Tokyo. Este o atletă bielorusă a cărei specialitate este sprintul. S-a apucat de ateltism la îndemnul profesoarei de sport din scoala primară. În 2015, s-a clasat pe locul 6 în cursa de 100 m la Campionatele Europene de juniori.

Doi ani mai târziu, în 2017, tot la 100 plat, a câștigat medalia de argint la Campionatele Europene de Tineret.

A participat la campionatele europene și mondiale, precum și la campionatele europene și mondiale de interior. A luat medalia de aur la campionatul din Belarus și a reprezentat țara la campionatul european pe echipe.

Va cere azil în Europa

Atleta a a părăsit după câteva ore secția de poliție de la aeroport. Ea a fost transportată într-un „loc sigur” nespecificat. Atleta a spus că va cere azil în Europa, în Germania sau în Austria.

Ce spune Comitetul Olimpic din Belarus

Comitetul Olimpic din Belarusa transmis un comunicat în care se arată că antrenorii au decis să o retragă pe atletă de la Jocurile Olimpice, la sfatul medicilor, luând în considerare „starea ei emoțională și psihologică”.

Cookies