BAZAR

Cine este Irina Radu, şefa interimară a TVR

Totodată, în 2000 şi 2001 a fost producător general al Festivalului Cerbul de Aur, iar în 2003, 2004 şi 2005 a fost directorul festivalului.

Irina Radu este de miercuri şef interimar la TVR, după ce Stelian Tănase a fost DEMIS de la şefia TVR astăzi. Decizia a fost luată de Plen cu 231 de voturi „pentru”. 

Noul şef al TVR, Irina Radu a declarat că are ca prioritate acordarea salariilor pentru angajaţii TVR, precum şi emisiunile de calitate ale televiziunii publice. 

„Atenţia mea se va îndrepta pentru a schimba legea. Trebuie să ne asigurăm că colegii mei îşi vor lua salariile şi că telespectatorii vor avea ce vedea la TVR”, a declarat Irina Radu care a adăugat că prioritatea va fi, în perioada imediat următoare, stabilirea echipei cu care va lucra şi primii paşi care trebuie făcuţi în acest sens. 

„Pun pe primul loc telespctatorii, nu politica. Dacă trebuie să mă schimb, plec în altă parte”, a comentat noul şef al TVR care a precizat că nu îşi face planuri pentru a ocupa funcţia de şef la TVR şi după expirarea interimatului. „Nu-mi fac planuri mai mult”, a spus acesta. 

Irina Radu a fost, pe rând, redactor-prezentator la TVR Iaşi, producător şi prezentator al Jurnalului TVR, redactor-şef la Ştiri, realizator emisiuni şi redactor-şef al Redacţiei Copii-Tineret.

Noua directoare a TVR a făcut parte și din Consiliul de Administraţie al Televiziunii Române, între 1998 şi 2002.

La începutul anului 2010, Irina Radu a preluat conducerea Intact Production, casa de producţii a trustului de media Intact, după ce, în august 2009, ea a părăsit funcţia de director de producţie al televiziunii Kanal D, televiziunea trustului Dogan Media International, pentru a-şi deschide propria firmă de media, scrie Romania Libera. 

Irina Radu a început colaborarea cu Kanal D odată cu intrarea postului operat de trustul turcesc Dogan Media International pe piaţa de televiziune din România, în octombrie 2006.

Licenţiată în Litere, Irina Radu a urmat mai multe cursuri de specializare (CODECS, Open University Business School: Managementul relaţiilor cu clienţii şi cumpărătorii, Managementul Resurselor Umane, Management general; California State University: Jurnalism şi Comunicare; Fundaţia Britanică Thomson: Jurnalism).

Irina Radu câştigat premiul APTR pentru emisiunea „Culise” (în 2000) şi pentru Cerbul de Aur 2003.

În 2001 i-a fost decernat premiul World Vision pentru reportaj.

Potrivit site-ului televiziunii publice, Irina Radu declara într-o dezbatere, în luna mai a acestui an, că Televiziunea Română are nevoie de o şansă, pentru că angajaţii instituţiei ştiu ce au de făcut şi
realizează emisiuni ca „Viaţa satului”, „O dată-n viaţă” şi „Profesioniştii”, care sunt apreciate de telespectatori. Ea a mai spus că TVR trebuie să se bată să cucerească telespectatorul, având în vedere situaţia financiară dificilă în care se află în prezent televiziunea publică.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button