Cine este Ion Rădoi, liderul de sindicat de la metrou despre care Ministrul Transporturilor zice că e mafiot

29 mart. 2021
364 Afișari
Cine este Ion Rădoi, liderul de sindicat de la metrou despre care Ministrul Transporturilor zice că e mafiot

Mulți s-au întrebat vineri, când în București nu circula metroul, cine este Ion Rădoi, liderul de sindicat despre care Cătălin Drulă, Ministrul Transporturilor, zice că emafiot.

B365 îți spune cine este Ion Rădoi. Născut la 17 aprilie 1962, Ion Rădoi este un fost om politic care conduce de 20 de ani sindicaliștii de la metrou.

Ion Rădoi era lider de sindicat încă din anul 2000, când a fost ales deputat PSD. Între 2000 și 2008 Rădoi a fost deputat și senator PSD, iar până în 2010 a condus organizația PSD din Giurgiu, de unde a fost înlăturat de Marian Vanghelie.

Ion Rădoi deține, în prezent, mai multe funcții și anume: președințiile Sindicatului liber metrou – Unitatea și a Federației Sindicatelor din Transporturi, Transloc și Servicii Publice „ATU România”. În plus, el este membru în Comitetul executiv al Federației Europene a Transportatorilor.

O vreme, Rădoi a condus și sindicatul RATB.

Liderul USLM s-a opus tuturor miniștrilor Transporturilor de când este în funcție. Mulți au cedat presiunilor făcute pentru că metroul este cel mai important mijloc de transport în comun din Capitală.

Cine este Ion Rădoi. Ce avere are:

Rădoi deține mai multe terenuri, are un apartament în Bucuresti, o casă de vacanță în Dâmbovița și una în Sinaia. În 2019, Rădoi a încasat suma de 227.882 de lei pentru funcția de președinte de sindicat.

În Cv-ul sumar publicat pe pagina Camerei Deputaţilor în urmă cu mai bine de 15 ani, Ion Rădoi a trecut la capitolul studii Facultatea de Electronică din Bucureşti şi Facultatea de Telecomenzi Feroviare, menţionând că are studii sociale şi sindicale.

Artizan al contractelor pentru spaţiile comerciale de la metrou

USLM detine, in proportie de 100%, firma Sindomet Servcom SRL, care a avut contracte cu Metrorex, pentru spatiile comerciale si pentru spatiile de publicitate, dar care detine si un complex turistic in Busteni, ce ofera reduceri de 99% pentru angajatii Metrorex care isi fac concediile acolo.

Firma lui Rădoi încasează și 53% din veniturile obținute pentru afișele publicitare de la metrou.

După ce a depus o plângere penală la DNA pentru greva de la metrou, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a reluat acuzațiile la adresa „mafiei” din interiorul Metrorex.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a vorbit, vineri după-amiază, despre situația de la metrou, acolo unde sute de angajați ai Metrorex au declanșat o grevă spontană. Demnitarul cere autorităților să intervină de urgență.

„Rădoi, s-a terminat!’ Ceea ce ai facut zeci de ani nu mai merge. Este absolut inadmisibil ca o infrastructua critica nationala sa fie blocata, sinele sa fie ocupate prin multiple infractiuni. Voi unde va credeti? V-a mers pana acum, nu va mai merge. Statul nu va mai da nici un pas în spate în fața mafiei. Este o acțiune pe care o consider ilegală. Niște oameni au ocupat un spațiu și nu i-au lăsat pe colegii lor să mearg la muncă. Am făcut apel la ei să renunțe, nu merită să te duci la pușcărie pentru Rădoi”, a spus Cătălin Drulă.

Cookies