Cine este George Simion (AUR) și de când trăiește în București?

de:
07 dec. 2020
292 Afișari
Cine este George Simion (AUR) și de când trăiește în București?

Cine este George Simion, co-președintele partidului AUR - Alianța pentru Unirea Românilor?

George Simion care locuiește în prezent în București, este un activist civic și politician român care militează pentru Unirea României cu Republica Moldova. Este fondator al Platformei Unioniste Acțiunea 2012 și al Alianței pentru Centenar. Este autorul cărții „Blocați în labirint‟, o radiografie a parcursului Republicii Moldova, de la apariția sa ca stat și până în ziua de astăzi.

Educația

În anul 2005 a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București. A urmat până în 2008 cursurile de licență ale Facultății de Administrație și Afaceri a Universității din București. Iar programul de masterat l-a urmat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în perioada 2008-2010, cu specializarea „Crimele comunismului‟.

Partidul AUR

Primele estimări poziționează AUR după PSD, PNL, USR-PLUS și UDMR.

Co-președintele partidului AUR este ultrasul, George Simion (34 de ani), cel care a contribuit la apariția grupărilor Honor et Patria și Uniți Sub Tricolor, care reunesc suporteri ai echipei naţionale a României.

În noiembrie, ultraşii au remis un comunicat cu tente xenofobe după ce portughezul Mario Camora a fost convocat la prima reprezentativă a României după ce fotbalistul şi-a luat cetăţenia română.

După publicarea primelor rezultate de la alegeri, la sediul partidului AUR au apărut ultrași care au aprins torțe după ce George Simion și-a terminat discursul agresiv împotriva actualei clase politice, potrivit DigiSport.

Alianța pentru Unirea Românilor în Diaspora

Potrivit Digi24, formațiunea cu discurs naționalist s-a clasat prima în Italia, și pe locul al doilea în Spania, țările cu cele mai mari comunități de români din afara granițelor, potrivit rezultatelor parțiale la alegerile parlamentare 2020. 

AUR a obținut 36,16% în Italia, potrivit rezultatelor în urma numărării a 97,58% din voturile totale fiind clasat pe locul 1.

Tot pe primul loc s-a situat și în opțiunea alegătorilor din Cipru, cu 36,71%, după numărarea a 99% din voturile totale.

AUR s-a situat pe locul 2 în Franța, 25,87% din voturi, după numărarea a 95,86% din voturile totale.

Pe același loc a fost și în Spania, unde a obținut 26,73% din voturi, după numărarea a 93,13% din voturile totale.

George Simion a introdus mesajul „Basarabia e România”

Născut pe 21 septembrie 1986, în Focșani, România, George Simion se autodescrie astfel, în biografia de pe site-ul său: „S-a remarcat, în 2006, ca lider al grupării „Noii Golani” -care se dorea a fi o continuare a mişcării de stradă din 1990. În cadrul mişcării a introdus mesajul „Basarabia e România”, conform Libertatea.

Incidentele din Valea Uzului

George Simion a fost de asemenea unul dintre liderii celor care au mers la cimitirul din Valea Uzului, de Ziua Eroilor. Circa 1.000 de români s-au ciocnit atunci cu etnicii maghiari, care nu au vrut să deschidă porțile cimitirului pentru restul oamenilor veniți din țară.

George Simion a pătruns cu forța atunci în cimitir, fiind sprijinit de mai mulți membri ai galeriilor de fotbal din țară. La acel moment, George Simion era candidat independent la europarlamentare. Ulterior s-a format partidul AUR, care acum este la un pas să intre în parlament, potrivit DigiSport.

Cookies