Cine este Cristina Pocora, noua șefă a CNA. A fost singura candidată pentru acest post

24 iun. 2021
200 Afișari
Cine este Cristina Pocora, noua șefă a CNA. A fost singura candidată pentru acest post

Cristina Pocora a fost propusă de președintele României, Klaus Iohannis, pentru a ocupa funcția de președinte al Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), votul final urmând să fie dat de Parlament.

De asemenea, Cristina Pocora a fost și propunerea Consiliului Național al Audiovizualului pentru poziția de președinte al instituției, această devizie fiind luată prin vot secret, într-o ședință secretă, potrivit G4media.

În ciuda faptului că a fost aleasă pentru a ocupa cea mai înaltă poziție din instituție, Pocora a anunțat că a decis să își depună candidatura pentru acest post tocmai deoarece nu este de acord cu modul în care această instituție își desfășoară activitatea.

„Consiliul Național al Audiovizualului este o instituție care a rămas în urmă. O simțim cu toții, de la membrii Consiliului, la ceilalți angajați ai instituției, la parteneri și societate. Din păcate, deși există un acord general pentru o reformă structurală, puțini pași au fost făcuți în acest sens, până acum. Monitorizarea se face cu “pixul, pe hârtie”, dosarele de licență stau în teancuri printate.

Suntem încă la nivelul “dosarelor cu șină”. Reacționăm rigid și lent. Nu proactiv, ci doar coercitiv. Și de multe ori, prea târziu. CNA trebuie să se transforme dintr-o instituție încremenită, care doar dă licențe și rezolvă sesizări, într-o instituție dinamică, activă, care are o strategie coerentă, care poate să contribuie la schimbarea în bine a dezbaterii publice, care are o influență benefică în societate”, a scris Crisina Pocora pe pagina sa de Facebook.

Cine este Cristina Pocora – În 2010 a condamnat în parlament creșterea violenței din desenele animate

Cristina Pocora este membru CNA din anul 2018 din partea Partidului Național Liberal, fiind propusă pentru acest post de președintele Klaus Iohannis, după ce nu a reușit să ocupe un post de parlamentar în urma alegerilor din 2016. Viitoarea şefă CNA a fost singura candidată pentru postul de preşedinte al instituţiei. Ea vine la şefia CNA după alte două femei, Laura Georgescu şi Monica Gubernat.

Aceasta are 42 de ani și este licențiată a Facultății de Științe Politice din cadrul SNSPA. Mai mult, viitoarea șefă CNA are și un master în comunicare politică, obținut la aceeași instituție de învățământ.

Pocora a ocupat de-a lungul timpului diverse funcții, precum: consilier parlamentar, consilier cabinet ministru și secretar de stat. Între 2008 și 2012 a fost deputat PNL de Ialomița, iar între 2017 și 2018 a ocupat postul de consilier în cadrul Camerei Deputaților.

În 2010, se făcea remarcată în calitate de deputat, prin solicitatarea către CNA de a lua măsuri împotriva unei presupuse creșteri a nivelului violenţei din desenele animate.

„Atrag atenţia asupra nivelului violenţei din aceste emisiuni, un nivel extrem de ridicat, care a atins cu adevărat cote alarmante. De exemplu, potrivit studiului «Măsurarea gradului de violenţă prezent în programele audiovizualului românesc», pe Cartoon Network, unul dintre posturile TV preferate de copii, durata violenţei prezente în emisiuni a crescut, între 2004 şi 2008, de peste patru ori. Atenţie, de peste patru ori!”, a declarat Cristina Pocora în urmă cu 11 ani.

În 2015, ea a propus un amendament în Parlament care a dus la dubarea alocațiilor pentru copii, de la 42 la 84 de lei.

Cookies