Cine este copilul care a împlinit doi ani și nimeni nu i-a spus “La mulți ani!”

19 nov. 2021
880 Afișari
Cine este copilul care a împlinit doi ani și nimeni nu i-a spus “La mulți ani!”
Despre abundență

17 noiembrie 2019 este o dată care va rămâne pentru totdeauna în mintea membrilor familiei Tereanu. Familia aceasta reușise, te miri cum, să-și transforme viața într-un balamuc. Frații se certau între ei pe pământuri, pe legi, pe politici, pe doctrine, chiar pe idei. Părinții nu se mai înțelegeau cu copiii, se certau încontinuu, veneau numai cu reproșuri, cu scandaluri, cu atacuri. 

Mulți, prea mulți, dintre membrii familiei își uitaseră limba maternă care le vorbea exclusiv de iubire, iar acum vorbeau varii dialecte ale neiubirii, prin urmare e ușor de înțeles de ce nu se mai înțelegeau. De o manieră aparent complet haotică, fiecare membru al familiei acesteia ajunsese să vorbească propria lui limbă. Cum poți să te mai înțelegi cu un frate când și tu și el ați uitat limba maternă? Bine, ar putea să se înțeleagă chiar și așa, luându-se în brațe, dar cine se mai gândește la îmbrățișări când există posibilitatea constantă și consecventă ca altul să te înjure într-o limbă necunoscută ție?   Mai ales când toată lumea vorbește și nimeni nu ascultă. La familia Tereanu era haos, boss. 

Bine, existau membri ai familiei care nu uitaseră de tot limba maternă și care se străduiau, în liniște, să îi liniștească și pe ceilalți. Liniștea, însă, e cel mai puțin zgomotos dintre toate conceptele și, prin urmare, se face cel mai greu auzită. În plus, frații și surorile care propuneau liniștea erau dați repede la o parte cu replici de genul: “Nu pot să tac că eu am dreptate!”, “El m-a atacat primul și eu cred în dinte pentru dinte și ochi pentru ochi!”, “Cine ești tu să propui liniștea? Nu vezi că nu te bagă nimeni în seamă? Trebuie să te faci auzit!”. Nu de puține ori, puținii frați liniștiți ridicau din umeri și înțelegeau că cel mult pot să se roage pentru frații lor zgomotoși, întrucât o rugăciune coerentă și bine plasată își face efectul oricât de respinsă ar fi ea. 

Colac peste pupăză, în tot haosul ăsta, pe 17 noiembrie 2019, China Tereanu, una dintre fiicele cele mai mari ale familiei Tereanu, îl născu pe Covid Tereanu, fratele Ciumei Tereanu, fiica cea mare a Chinei. Covid mai e și verișorul Holerei Tereanu care e fiica Indiei Tereanu, verișorul Ebolei Tereanu și al lui Hiv Tereanu, fiica și fiul lui Congo Tereanu, zis și Africanu’. N-are rost să înșir toți verișorii, mai ales că nu aveți nici dumneavoastră timp. La început, familia Tereanu a reacționat destul de firesc când a auzit de naștere: “Ah, ai auzit că a născut China? Hihihi, hahaha, hai la discotecă să sărbătorim!”.

Mulți se considerau rude atât de îndepărtate ale Chinei că nici măcar nu au sunat-o să o întrebe cum se simte după naștere. I-a durut în cot, nu ca atunci când dai cu cotul de un colț, ci ca atunci când te doare în cur. Nu ca atunci când faci sex anal cu cineva binecuvântat ca dimensiuni, ci ca atunci când folosești această expresie ca să sugerezi că nu îți pasă.

Mulți, mult prea mulți au și uitat că ruda China Tereanu născuse. Prin urmare nu mică le-a fost mirarea când văru’ Covid a venit în vizită. Ușor, ușor, peste tot prin sânul familiei se auzeau șușoteli și șoapte care infiripau dialoguri pline de surprindere: 

  • Cine e, fă, ăsta mic?
  • Covid a lu’ China.
  • Și cum a intrat?
  • L-a adus Cristi de la școală, că acolo s-a dus prima oară, că nu știa unde stăm.
  • Păi și ce vrea?
  • De unde dreacu’ să stiu io? A venit să ne cunoască, io știu?…
  • Roag-o pe mamaie să stea cu el, că eu n-am chef.
  • Păi, mamaie i-a deschis și dup-aia a dispărut…
  • Să moară ea că a plecat și ne-a lăsat cu ăsta în casă… Sper să vină repede înapoi
  • Nu știu ce să zic. Și-a cam luat tot cu ea.
  • N-ai întrebat-o unde se duce? N-ai încercat să o oprești?
  • Ba da, dar a rămas rece la insistențele mele.
  • Hai, că n-o sta mult la noi.
  • Ai dreptate. 

Dreptatea însă, când vine de la om, e praf. Văru’ Covid a stat în vizită mult și bine. N-a plecat încă. Și-a sărbătorit aniversarea a doi ani de viață în vizită și nimeni nu i-a urat “La mulți ani!”. Familia Tereanu a încercat să scape de el prin tot felul de metode. L-au dus și pe la alte rude, l-au lăsat și pe acolo, l-au dus la muncă, pe stadion, la concerte,  la grătare, la școli. L-au distrat de l-a luat dreacu’, doar s-o sătura, o obosi și o pleca acasă. Dar el refuza să plece. Ușor, ușor a devenit foarte urât și la diateza pasivă și la diateza estetică. Au apărut la un moment dat zvonuri și speculații cum că văru’ Covid se plictisea când familia stătea în casă și nu făcea nimic cu săptămânile, dar cum să crezi niște oameni pe care nu îi vezi, care stau ca niște ciudați încuiați în casă? Mai mult, unele rude au preferat să creadă că vărul Covid nu există și să îl ignore chiar dacă el stătea cumințel pe un scaun din bucătărie. Ca o remarcă personală aici, doar Dumnezeu ne poate apăra de ce nu există, de ce, chipurile, există ne puteam apăra doar noi.

Unii membri au familiei Tereanu au remarcat că văru’ Covid se duce în treaba lui dacă pui pe masă clasicul sendviș cu pfizer și muștar, pastrama zeneca sau salam moderna, dar e evident că nu toți oamenii au aceleași gusturi culinare și nu pot fi judecați pentru asta. Unii oameni nu consumă unele produse și punct. Nici eu, de exemplu, nu consum varză de Bruxelles, pentru că îmi dă senzația că mănânc picioare nespălate. Oricum ar fi, s-a demonstrat de multe ori că, pentru o viață mai sănătoasă, e nevoie să mănânci mai în scârbă. Mie personal, recunosc, nu mi se prea întâmplă să gem de plăcere când îmi umplu gura cu rucola. În schimb, un ditamai cârnatul la garniță e altceva. Dar am învățat în viață că e bine să le alternez cârnatul cu frunza, zic.

Că tot am ajuns aici, un prieten mi-a zis următorul banc. Care e diferența dintre un congelator si un homosexual? Congelatorul nu geme când scoți carnea din el. Era în engleză, cu “meat”.

Dar, să nu derapez. Pe lângă dispariția unor anumite rude care nu-l mai puteau suporta pe vărul Covid, vizita acestuia a avut și alte efecte. Știți cum e… Vine pe la tine cineva, nu mai pleacă, tu nu poți să îl dai afară și devii anxios, copleșit, nu te mai înțelegi cu nimeni. În familia Tereanu existau oricum disensiuni, membrilor acestei familii făcându-le o plăcere deosebită să se certe pe te miri ce, ba că ăia ascultă manele, ba că au o rudă băiat care face felații, ba că unu’ nu a învățat suficient de bine, ba că fiul altei rude s-a descurcat mai bine. Te miri ce… În familia Tereanu orice putea deveni un subiect creator de tabere. Evident și văru’ Covid a avut același efect, făcând familia să uite și mai tare că e familie. Iar, pentru ca o familie să nu uite că e familie, e nevoie ca membrii ei să își amintească faptul că sunt toți în aceeași oală. Văru’ Covid, vrând, nevrând, a reușit să îi îmbolnăvească și mai tare pe membrii familiei Tereanu de boala cea mai grea și contagioasă a tuturor timpurilor: desfrățirea. 

Din fericire pentru familia Tereanu, pe care, în ciuda tuturor aparențelor, nu a uitat-o de Dumnezeu, există și membri ai familiei care mai detensionează atmosfera. Melodia Tereanu, celebra cântăreață. Fericirea Tereanu, pe care lumea o caută mereu, deși ea e tot timpul prezentă. Compasiunea Tereanu, care abia așteaptă să fie chemată în vizită sau să primească musafiri. Râsu’ Tereanu, care îi bușește pe toți, făcă ca cineva să se supere de această tamponare. Mișto Tereanu, care face ce face și tot mișto face. Veselia Tereanu, prima gay din familie, acceptată de toată lumea. Filmu’ și Teatru Tereanu, care te fac să uiți de probleme pe termen scurt sau te ajută să găsești soluții. Cartea Tereanu, care n-a scos în viața ei un cuvânt, dar a fost auzită de miliarde. Luna, Stela și Soarele Tereanu, cea mai luminoasă ramură a familiei. Iarba Tereanu, atât de relaxantă și abia așteptând să o călcăm nu doar cu picioarele, ci și cu sufletul. Apa Tereanu, cea mai purificientă. Și niciodată în cele din urmă, Dumnezeu Tereanu și Fiul Lui, Iubirea Tereanu care sunt în tot și în toate indiferent de ce ar crede oricine. Totul e să crezi, mai ales că am văzut de atâtea ori că Orice E Posibil. Doamne ajută. Pup. Addy.

Nota B365.ro  Din fericire pentru familia Tereanu și pentru noi, Adi scrie

Cookies