Cine este cel care a adus shaorma în România

de:
20 iun. 2012
223 Afișari
Cine este cel care a adus shaorma în România

În 1991, libanezul Nassar Ghaleb a deschis primul snack bar oriental din Capitală, lângă Stadionul Dinamo. „Nu aveam ce mânca aici, în România. La restaurante găseai doar friptură şi cartofi prăjiţi! Ori eu aveam aproape 130 de kilograme atunci. Din ce să trăiesc?”, s-a întrebat în glumă, libanezul care a adus pentru prima dată shaorma în România, citat de click.ro.

Dacă la început, doar arabii veneau să cumpăre shaorma, apoi, încet-încet, şi românii au început să simtă gustul acestui produs.

Nassar Ghaleb îşi aminteşte că la început erau cozi mari pentru că şi românii au fost foarte încântaţi de produsele orientale pe care le comercializa.

Afacerea a mers câţiva ani, după care libanezul a renunţat pentru că imobilul în care funcţiona shaormeria a fost retrocedat, iar noul proprietar a cerut bani foarte mulţi pe chirie. În locul fostei shaormerii se află acum restaurantul „La mama”.

Între timp, el şi-a deschis o fabrică de făcut lipii, care funcţionează şi astăzi.

Cookies