Cine este Bogdan Drăghici, bărbatul care și-a dat foc, iar apoi a intrat cu mașina în gardul Ambasadei Rusiei la București

06 apr. 2022
21607 Afișari
Cine este Bogdan Drăghici, bărbatul care și-a dat foc, iar apoi a intrat cu mașina în gardul Ambasadei Rusiei la București
Cine este Bogdan Drăghici. Bărbatul care și-a dat foc, iar apoi a intrat cu mașina în gardul Ambasadei Rusiei la București

Incident șocant miercuri dimineață în București. Bogdan Drăghici a murit după ce și-a dat foc, iar apoi a intrat cu mașina în gardul Ambasadei Rusiei.

Cine este Bogdan Drăghici

Miercuri dimineață – 6 aprilie 2022, în jurul orei 06:00, bărbatul s-a urcat în autovehiculul înmatriculat pe numele tatălui său și a pornit direct spre Ambasada Rusiei la București.

În momentul în care s-a apropiat de ambasadă, Bogdan Drăghici s-a stropit cu benzină, și-a dat foc, iar apoi a intrat cu mașina direct în gardul Ambasadei Rusiei la București.

La fața locului au ajuns de urgență mai multe echipaje de intervenție ale Jandarmeriei, ale Poliției, ambulanța SMURD, dar și echipe din cadrul SRI – Serviciul Român de Informații.

În urma primelor cercetări, oamenii legii au descoperit că mașina era înmatriculată în România și au găsit și proprietarul, dar la volanul acesteia se afla fiul său. Este vorba despre Bogdan Drăghici, președintele asociației TATA, o organizație neguvernamentală care avea grijă de drepturile taților asupra propriilor copii, în contextul proceselor de divorț.

Nu s-a putut interveni, iar Bogdan Drăghici a murit carbonizat în autovehicul.

Bărbatul și-a dat foc, iar apoi a intrat cu mașina în gardul Ambasadei Rusiei la București

Bogdan Drăghici a fost condamnat marți la 15 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care era acuzat că și-a violat fiica.

Totodată, bărbatul mai era cercetat într-un alt dosar penal, tot pentru agresiuni sexuale.

Nu avea voie să părăsească țara până la data de 26 mai 2022 și se afla sub control judiciar.

În cea mai recentă postare pe pagina de Facebook, scrisă marți, Bogdan Drăghici a făcut referire la războiul din Ucraina, pornit de Rusia:

„Şi eu sunt ucrainean! Ar fi minunat să ne considerăm toţi ucraineni, până când se va sfârşi definitiv războiul oribil, care pune în pericol de moarte întreaga omenire! Pare atât de departe primăvara lui 2019, când mi-am serbat ziua de naştere la Kiev, într-o metropola strălucitoare, populată de oameni fericiţi să savureze o primăvară superbă. Eram acolo cu fiica mea la un turneu de scrimă şi încercam să îmbinăm utilul cu plăcutul, trecând în revistă în timpul liber atractiile turistice ale capitalei Ucrainei”, a scris bărbatul.

Cookies