CINE este bărbatul care a ameninţat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Şercan. Percheziţii la Poliţie

de:
24 apr. 2019
1 Afișari
CINE este bărbatul care a ameninţat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Şercan. Percheziţii la Poliţie

Principalul suspect este Bărbulescu George Adrian, ofiţer de politie, angajat al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.

„Acesta a fost depistat pe raza municipiului Slatina urmând a fi adus în calitate de suspect in Bucureşti în baza unui mandat de aducere, unde sunt puse în aplicare doua mandate de percheziţie”, au mai declarat surse din poliţie pentru G4Media.ro.

Contactată telefonic, Emilia Şercan a declarat că este absolut incalificabil ca o persoană care ar trebui să respecte legea să ajungă să ameninţe un ziarist. „Sunt absolut consternată. Nu am cuvinte, nu îmi vine să cred cîă este vorba despre un ofiţer de poliţie. Faptul că s-a ajuns ca eu să fiu ameninţată de cineva care era angajat la Academia de Poliţie arată că anchetele pe care le-am făcut au fost cât se poate de corecte (…) Mă bucur că poliţia a reacţionat repede şi că există deja un suspect identificat şi dus mai departe la cercetări. Sper să se facă lumină repede în povestea asta”, a declarat Şercan la Digi24.

Recent, Emilia Şercan a publicat pe Facebook mesajul de ameninţare pe care l-a primit, precizând că a cenzurat o parte din conţinut pentru a-i proteja pe cei dragi ei. Jurnalista susţine că ameninţarea vine în contextul în care în ultima perioadă a publicat mai multe informaţii compromiţătoare despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Poliţie, instituţie aflată în subordinea Ministerului de Intene.

„Luni seara, la ora 21.05, am primit un mesaj de ameninţare cu moartea. Mesajul vine în contextul în care de trei săptămâni public în mod constant informaţii despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Poliţie, instituţie aflată în subordinea Ministerului de Interne, iar alte materiale erau în pregătire. De patru ani scriu aproape exclusiv despre tezele de doctorat plagiate ale unor oficiali ai statului, unii dintre cei mai puternici oameni din România fiind subiectul dezvăluirilor mele. Anchetele despre tezele de doctorat plagiate au expus o cutremurătoare reţea de complicităţi, putere, influenţă şi bani construită pe impostură la cel mai înalt nivel al instituţiilor statului. Până acum am fost înjurată, intimidată, urmărită, s-a încercat compromiterea mea, însă de data asta s-a trecut la un alt nivel”, a scris Emilia Şercan pe pagina personală de Facebook.

Cookies