UPDATE Andrei Baciu nu mai este propunerea lui Cioloş pentru Ministerul Sănătății

de:
15 nov. 2015
3 Afișari
UPDATE Andrei Baciu nu mai este propunerea lui Cioloş pentru Ministerul Sănătății

UPDATE 2: Premierul desemnat Dacian Cioloş a decis să nu îl mai includă în Cabinetul său pe Andrei Baciu, pe care îl propusese pentru postul de ministru al Sănătăţii, decizia fiind luată în urma controverselor apărute în spaţiul public după nominalizarea acestuia, au declarat pentru Mediafax.ro surse oficiale. Ulterior, Biroul de presă al Guvernului a confirmat informaţia, adăugând că acesta a fost înlocuit cu Patriciu Achimaş-Cadariu, în prezent director al Institutului Oncologic Cluj-Napoca.

UPDATE: Libertatea.ro anunţă că Andrei Baciu a cochetat cu modelling-ul şi apare într-un Top al celor mai sexy români, top realizat în 2010 de farabarbati.ro

Andrei Baciu, noul ministru al Sanatatii, a fost descris de premierul desemnat Dacian Ciolos drept „un tanar medic chirurg, cu experienta in strainatate, dar si experienta in managementul spitalicesc”. Andrei Baciu a absolvit in urma cu patru ani Facultatea de Medicina din Bucuresti si a lucrat doi ani in chirurgie cardiovasculara in cel mai mare spital din Rouen, Franta. De un an si jumatate s-a intors in Romania unde a lansat, impreuna cu liberalul Cristian Busoi, o campanie pentru drepturile pacientilor, informează Hotnews.ro.

„Sunt onorat de această nominalizare. Datorită campaniei «Drepturile pacienţilor» am putut sta de vorba cu mulţi dintre bolnavii internaţi în spitalele din România. Aşa am înţeles care sunt problemele cu care se confruntă sistemul sanitar în acest moment”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Andrei Baciu.

Baciu este presedintele Asociatiei SOS Drepturile Pacientilor, cea care a lansat impreuna cu liberalul Cristian Busoi o campanie pentru drepturile pacientilor, prezenta atat prin afise stradale cat si la diverse televiziuni.

Andrei Baciu a terminat Facultatea de Medicina in Bucuresti in 2011. In prima jumatate a acestui an a urmat un program de 4 luni de formare in management spitalicesc la Scoala Nationala de Sanatate Publica din Bucuresti. In domeniul managementului sanitar experienta sa mai include un program de formare la Open University din Marea Britanie, finalizat in iulie 2014.

Andrei Baciu a terminat liceul militar din Alba Iulia in urma cu zece ani. Din ianuarie 2012 pana in martie 2012 a fost rezident in sectia de chirurgie cardiaca a Spitalului Fundeni, apoi a lucrat doi ani in acelasi domeniu ca medic rezident in Spitalul Universitar din Rouen, Franta, unde a fost implicat si in studii de cercetare internationale. Andrei Baciu a urmat la Rouen cursuri unde i-a avut formatori pe profesorii Litzler si Cribier, doua nume cunoscute in chirurgia cardiovasculara.

Din august 2014 a revenit in Romania unde a efectuat stagii de chirurgie generala la Spitalul Universitar din Bucuresti si de chirurgie toracica la Institutul „Marius Nasta”.

Andrei Baciu are 28 de ani. Vorbeste engleza si franceza.

Cookies