Cine este Americanu, motociclistul acuzat că ar fi provocat moartea tânărului pe trotinetă. L-a așteptat în intersecție și a aruncat cu casca după el

05 aug. 2021
9362 Afișari
Cine este Americanu, motociclistul acuzat că ar fi provocat moartea tânărului pe trotinetă. L-a așteptat în intersecție și a aruncat cu casca după el

O tragedie petrecută miercuri pe o stradă din Sectorul 4 a îngrozit Bucureștiul. Un motociclist a așteptat un tânăr aflat pe o trotinetă cu care se șicanase în trafic și a aruncat cu casca după el. Băiatul s-a dezechilibrat, a căzut pe contrasens și a fost lovit de o mașină care trecea prin zonă, murind în drum spre spital. Astăzi s-a aflat și identitatea celui care este acuzat că ar fi făcut această faptă aproape egală cu o crimă. Este vorba de un motociclist cunoscut sub porecla Americanu, care în ultimii ani s-ar fi ocupat de mai multe fapte caritabile.

Motociclistul pe nume Trica Mitici Laurenţiu, zis Americanu, ar fi aruncat cu casca sa spre tânărul care se afla pe trotinetă. Se pare că cei doi s-ar fi șicanat în trafic, motiv pentru care bărbatul la așteptat în apropierea intersecţiei dintre Calea Vitan Bârzeşti şi Şoseaua Olteniţei din București. Tânărul s-a dezechilibrat, a ajuns pe contrasens, iar acolo a fost lovit mortal de o mașină care circula regulamentar. Pentru fapta sa, motociclistul a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti sub acuzația de omor.

Anunțul autorităților după incidentul șocant dintre tânărul pe trotinetă și motociclist

După ce au efectuat cercetări, procurorii au ajuns la concluzia că incidentul a avut loc miercuri, în jurul orei 18,30. Se pare că în timp ce se deplasa cu o motocicletă pe Splaiul Unirii dinspre Calea Văcăreşti către Târgul Vitan, când a ajuns la trecerea de pietoni de la intersecţia dintre Splaiul Unirii şi Calea Vitan Bârzeşti, în timp ce staționa la culoarea roşie a semaforului, motociclistul a fost lovit în spate de către un tânăr care se deplasa cu o trotinetă electrică. Mai mult, cei doi şi-au adresat injurii şi ameninţări, după care au părăsit zona și s-au îndreptat către Calea Vitan Bârzeşti şi Şoseaua Olteniţei.

„Având în vedere interesul public manifestat cu privire la incidentul soldat cu decesul unei persoane, survenit miercuri în municipiul Bucureşti, în apropierea intersecţiei dintre Calea Vitan Bârzeşti şi Şoseaua Olteniţei, Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele: miercuri, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea unui bărbat, sub aspectul săvârşirii infracţiunii infracţiunii de omor”, arată un comunicat al Parchetului.

Cum s-a petrecut tragedia

Se pare că motociclistul a fost primul care a ajuns în intersecția unde a avut loc tragedia. El a coborât de pe motocicletă şi a aşteptat venirea victimei aflată pe o trotinetă electrică.

„Când cea din urmă s-a apropiat, inculpatul a alergat către aceasta cu intenţia de o agresa, determinând-o să treacă de axul despărţitor dintre cele două sensuri de deplasare, aruncând în aceleaşi împrejurări cu casca de motociclist în victimă, lovind-o în zona capului, determinând dezechilibrarea şi căderea acesteia pe carosabil, victima fiind lovită frontal de un autoturism care circula regulamentar din sens opus”, au mai transmis autoritățile care au cercetat cazul adăugând că după impactul cu mașina tânărul a fost rănit grav.

Cu toate că a fost transportat la spital, acesta a murit după o oră și jumătate de la incident. În prezent Americanu a fost reținut, existând o propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cine este Americanu, motociclistul care a provocat moartea tânărului pe trotinetă

Trica Mitici Laurenţiu, cunoscut sub porecla de Americanu, este un motociclist cu renume din comunitatea moto din România, fiind în special apreciat pentru gesturile gesturile caritabile pe care le-a făcut. O apropiată de a sa a venit cu mai multe detalii despre acesta, după ce avocata pe care a angajat-o le-a cerut cunoscuților să transmită o caracterizare a lui pe care să o trimită procurorilor, fiind o practică întâlnită în justiție.

Cu toate că femeia spune că îl apreciază și chiar va dona bani în cazul în care va fi nevoie, ea este de părere că nu există nicio scuză pentru fapta sa și merită să înfunde pușcăria pentru gestul său care a dus la moartea unui om dintr-un motiv de neatenție sau o zi proastă.

Mesajul unei apropiate a motociclistului după tragedie

Redăm mai jos textul integral al postării pentru a nu exista neînțelegeri în explicarea mesajului transmis de Cristina Dinu, o apropiată a motociclistului acuzat în prezent de crimă.

”Voi, motocicliștii, nu uitați ce reacții agresive aveți când un șofer ne ucide un coleg în trafic. Nu uitați câtă ură aveți la adresa omului, care poate doar a avut un moment de neatenție, o zi proastă. La adresa unui om care poate s-a implicat în salvarea mai multor vieți decât Americanu. Atunci nu mai aveți înțelegere!

De asemenea luați în calcul că dacă pe trotinetă era copilul vostru, cât țineți voi la Americanu, i-ați fi sărit la gât. Moral, trebuie să plătească, chiar dacă asta nu va aduce dreptate familiei decedatului, pentru că nimic nu-l va învia pe omul ăla.

Om de miliarde, dar situația este una delicată

Nu mă criticați ca fiind o jigodie care nu vrea să ajute un coleg, un om de miliarde ca Americanu care s-a sacrificat de n ori să-i ajute pe alții. Voi ajuta cât și cu ce pot până în punctul în care mi se va cere să fiu incorectă din punct de vedere moral. Nu pot. Nici pentru mine și nici pentru persoanele dragi nu aș cere iertare într-o astfel de situație!

E ca și cum mi-ați cere să cer iertare pentru mine, când știu că am băut, m-am suit la volan și am dat cu mașina peste cineva sau la un moment de nervi, într-o ceartă împing pe cine în fața trenului. Atunci merit să înfund pușcaria! Nu există scuză!”, transmite Cristina Dinu, o apropiată a motociclistului pe pagina sa de Facebook.

Cookies