ÎN BUCUREȘTI

Cine este Alin Stoica, noul Prefect al Bucureștiului

Alin Stoica, noul prefect al Bucureștiului, a fost numit miercuri seară în funcție, urmând ca joi să depună jurământul.

Alin Stoica, noul prefect al Bucureștiului va depune joi jurământul, după ce miercuri seară a fost numit în noua funcție de premierul Florin Cîțu.

Cine este Alin Stoica, noul prefect al Bucureștiului

Pentru funcția de Prefect al Municipiului București, PLUS l-a desemnat pe președintele filialei PLUS sector 6, Alin Stoica. Acesta este de profesie avocat și a lucrat ca expert în domeniul relațiilor de muncă într-o companie multinațională

Alin Stoica este absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității București.

Între 2016 și 2018, Alin Stoica a reprezentat societatea civilă într-una din comisiile Consiliului Economic și Social – Comisia pentru relații de muncă, politică salarială, incluziune socială și sănătate.

În același timp, de peste cinci ani, Alin Stoica a reprezentat organizații patronale la nivel de industrie și la nivel național.

După nominalizarea sa pentru funcția de Prefect al capitalei, Alin Stoica declara:

”Voi pune accent, în aplicarea programului Guvernului la nivelul Bucureştiului, pe reforma administraţiei. Avem nevoie ca de aer de profesionalizare şi depolitizare. Asta dacă vrem să schimbăm cu adevărat modul în care a funcţionat România până acum. Îmi propun o cooperare foarte bună cu toate organele administraţiei publice locale. Voi colabora indiferent de culoarea politică. Totul pentru că interesul cetăţeanului este pe primul loc. Nu în ultimul rând, îmbunătăţirea siguranţei cetăţenilor va fi un aspect-cheie al mandatului meu. Vom continua iniţiativele bune, deja începute, şi vom demara altele, doar după ce ne vom consulta cu toate părţile implicate”, declara noul Prefect, Alin Stoica.

Alin Stoica îi succede în funcție lui Traian Berbeceanu.

Traian Berbeceanu a fost numit prefect al Capitalei conform Hotărârii de Guvern din 22 octombrie 2020 și a fost învestit o zi mai târziu, pe 23 octombrie. La începutul lunii februarie 2021, Berbeceanu a scris pe Facebook că se așteaptă să fie înlocuit din funcția de prefect.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button