Cine este Alexandru Hazem Kansou. El ar urma să fie noul prefect al Capitalei

08 dec. 2021
1484 Afișari
Cine este Alexandru Hazem Kansou. El ar urma să fie noul prefect al Capitalei
Cine este Alexandru Hazem Kansou. El ar urma să fie noul prefect al Capitalei

PNL este pe cale să piardă Prefectura Capitalei, iar funcția urmează sa ajungă la PSD. Noul prefect al Capitalei ar urma să fie Alexandru Hazem Kansou, fost director al STB.

Cine este Alexandru Hazem Kansou. El ar urma să fie noul prefect al Capitalei. Potrivit informațiilor din CV, el este cetățean român, a fost însă nascut în Liban și are vârsta de 39 de ani.

Cine este Alexandru Hazem Kansou

Kansou a intrat pe scena politica romanească destul de devreme, primul job oficial al acestuia în politică fiind în 2007, moment în care a ocupat funcția de consilier în Parlamentul României.

Debutânt astfel în 2007, Alexandru Hazem Kansou a urcat pe scara politică încet dar sigur, urmând să ocupe multe alte funcții de această natură.

Te-ar mai putea interesa și: Cine ar urma să fie noul prefect al Capitalei. Surse: Prefectura București trece de la PNL la PSD, în cărți e un fost director STB

Cele mai importante dintre ele fiind:

  • Inspector în cadrul Administrației Piețelor Sector 6, București, funcție ocupată din 2008 până în 2010.
  • Consilier personal în cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, funcție ocupată însă pe o perioadă de câteva luni în anul 2013.
  • Consilier General al Municipiului București, funcție pe care acesta a ocupat-o din 2016, până în mai 2020.
  • În anul 2020 acesta a fost numit în funcția de Director General în cadrul Societății de Transport București (STB).

El ar urma să fie noul prefect al Capitalei

Hazem Kansou este de profesie economist. A absolvit Liceul Marin Preda, în anul 2002, urmând mai apoi Facultatea de Economie a Turismlui în cadrul Universității Româno-Americane. După obținerea diplomei de licență a urmat studii de master în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), specializarea fiind Politici europene, administrație.

A fost căsătorit, însă căsnicia acestuia nu a fost de lungă durata, luând sfârșit dupa doar doi ani, în 2010. Cu toate că cei doi nu mai formează un cuplu, el continuă să o menționeze pe fosta soție în declarațiile de avere, în calitate de soție.

În prezent, Alexandru Hazem Kansou este numele care se vehiculează pentru ocuparea funcției de prefect al Capitalei.

Amintim că, în prezent, funcția de prefect al Capitalei este ocupată din luna octombrie 2021, de Alexandra Georgiana Văcaru. Actualul prefect al Capitalei are vârsta de 36 de ani, este absolventă a Facultății de Drept din cadrul Universității Alexandru I. Cuza din Iași și a terminat un master în drept european la Universitatea II Pantheon.

Cookies