Cine era taximetristul care a încercat să o violeze pe fata de 23 de ani și la ce firmă lucra

de:
11 mart. 2015
1 Afișari
Cine era taximetristul care a încercat să o violeze pe fata de 23 de ani și la ce firmă lucra

Taximetristul a fost reținut, fiind încătușat chiar în centrul Capitalei, în fața magazinului Unirea, conform evz.ro, după ce a fost identificat de fată, care s-a întors de curând din Italia. Taximetristul se numește Vasile Anghelescu și are 35 de ani.  

Anchetatorii i-au dat de urmă întrucât fata, din Republica Moldova, care l-a reclamat, s-a întors din Italia. Anghelescu a fost prezentat, ieri, în fața magistraților, cu propunerea de arestare preventivă pentru acuzația de tâlhărie în formă calificată. Fata este chiar voluntar la Centrul Filia, o organizație care susține drepturile femeilor. 

Anchetatorii au reușit să recupereze actele fetei, care se aflau în geanta pe care taximetristul a luat-o, pentru că acesta le-a aruncat pe un teren viran, din apropiere de Calea Griviței. În plus, când suspectul a fost reținut s-a aflat că acesta nu a lucrat niciodată la firma Speed Taxi, ci la o alta, Sprinter, care activează ilegal și de la care Anghelescu a plecat și a predat mașina în seara zilei în care s-a petrecut incidentul.

Din investigaţiile efectuate de poliţişti imediat după ce a fost depusă plângerea, precum şi pe baza datelor obţinute din audierea mai multor persoane, a fost identificat şi reţinut un bărbat de 35 de ani, care, până în urmă cu puţin timp, a activat ca taximetrist.

Acesta a fost audiat, iar din coroborarea declaraţiei acestuia cu probele obţinute pe parcursul cercetării s-a reuşit recuperarea telefonului mobil, a genţii, precum şi a unei părţi din bunurile aflate în interior ( produse cosmetice), descrise de partea vătămată în plângere, anunţă poliţiştii într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Poliţiştii au precizat că, din investigaţiile făcute, a rezultat că bărbatul, la momentul incriminat, activa ca taximetrist la o altă firmă decât la cea la care s-a făcut referire în plângerea persoanei vătămate. Victima a povestit că agresorul este taximetrist la SPEED TAXI.

Cercetările sunt continuate de Poliţia Capitalei sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie în formă calificată, cu bărbatul în stare de reţinere, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6.

O tânără de 23 de ani a povestit că vineri, 28 februarie, în jurul orei 03:40-03:50 dimineața, a luat un taxi al firmei SPEED TAXI din Centrul Vechi. Fata a fost dusă de taximetrist în apropierea Lacului Ciurel. Acolo, taximetristul a agresat-o sexual pe fată, încercând să o violeze, apoi a tâlhărit-o, luându-i geanta, telefonul și actele. Faptele au fost povestită de tânără printr-o scrisoare deschisă publicată de Centrul Filia, săptămâna trecută.

Cookies