Cine era studenta ucisă pe trecerea de pietoni, în București, luni seara

de:
29 oct. 2013
2 Afișari
Cine era studenta ucisă pe trecerea de pietoni, în București, luni seara

Tanara studenta fost crescuta de maicutele de la Casa „Sfantul Iosif” Odorheiu Secuiesc, unde a ajuns impreuna cu cei doi frati ai sai si sora sa. Mama i-a murit in urma cu mai multi ani, iar tatal sau i-a parasit cu multi ani in urma.

„A fost un copil de exceptie daca ne gandim cum si-a depasit conditia. Mama a murit in urma cu cativa ani, iar tatal nu locuia impreuna cu mama, ii parasise. Cei patru frati au fost luati in grija de un asezamant, Casa Sfantul Iosif, care apartine Congregatiei Inimii Neprihanite si este condusa de un grup de calugarite greco-catolice. A dovedit o mare ambitie si o putere de munca si ce spuneam ca si-a depasit conditia nu este o vorba goala”, a spus .directoarea Liceului „Marin Preda” din Odorheiu Secuiesc, unde tanara a studiat, Manasoi Stana, pentru dcnews.ro.

Tânăra făcuse facultatea la Universitatea Petru Maior din Târgu Mureș și la Universitatea Mediterranea „Jean Monnet” din Italia.

Prietenii fetei, șocați de tragicul eveniment, i-au trimis mesaje pe pagina personală de Facebook.”Nu te voi uita niceodata..”, i-a transmit una dintre prietene.  ” Nu se poate sa nu mai fii printre noi!”, spune altă apropiata a Szilviei.

Prietenii o caracterizează drept o persoană ambițioasă, luptătoare și plină de viață. „O fată exemplu!”, scrie Bianka, o prietena a tinerei.

Fata și-a sărbătorit ziua de naștere pe 23 august, când a și postat pe Facebook un mesaj prin care le mulțumea prietenilor pentru urările făcute.

Parcă prevestind tragicul eveniment, Szilvia a postat, pe 23 octombrie, un mesaj pe pagina persoanală: „so i hope to come back soon ! popas la Odorheiu-Secuiesc”.

După ce a început masterul în Capitală, Szilvia se plângea de faptul că trebuia să facă naveta între Târgu Mureș și București: „In drum spre tg mures….again. Si daca viata mea va fi un dute-vino va fi un dezastru !”.

Prietenii i-au făcut și un colaj video în amintirea sa: 

Accidentul s-a produs luni, în jurul orei 22.00, la intersecţia bulevardelor Vasile Milea şi Iuliu Maniu, tânăra, în vârstă de 24 de ani, fiind lovită de o maşină, în timp ce traversa pe la trecerea de pietoni, împreună cu o prietenă, a spus purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei.

Şoferul, care conducea un autoturism Citroen C5, cu numere de Bulgaria, a trecut pe culoarea roşie a semaforului şi a lovit-o în plin pe tânăra care traversa pe la trecerea de pietoni. În urma impactului, tânăra a fost aruncată aproximativ 30 de metri şi a murit pe loc.

Potrivit lui Andrei Codău, şoferul a fugit de la locul faptei şi la puţin timp după accident a schimbat numerele maşinii cu plăcuţe de înmatriculare provizorii. Acesta a dus apoi maşina în curtea unor cunoscuţi din comuna Roşu, judeţul Ilfov. Ulterior, bărbatul a mers în localitatea ilfoveană Domneşti, cu intenţia de a pleca mai departe, fiind însă prins de anchetatori „pe baza unor informaţii”.

Poliţiştii Brigăzii Rutiere l-au găsit pe bărbat în casa unor prieteni ai acestuia, din localitatea ilfoveană Domneşti, unde încerca să se ascundă.

Acesta are 22 de ani, este cetăţean irakian rezident în Bucureşti şi avea permis de conducere din Irak.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Tot pe Bulevardul Iuliu Maniu, la începutul lunii, a fost ucisă pe trecerea de pietoni o studentă la jurnalism, care venise în prima zi de facultate la București, Francesca. Povestea ei, aici. Șoferul care a omorât-o pe Francesca, deși era băut la momentul accidentului, este judecat în stare de libertate.

De altfel, intersecţia Bd. Iuliu Maniu – Bd. Vasile Milea este inclusă de Poliția Rutieră în cele 17 „puncte negre” unde se petrec mereu accidente grave, în București.

Cookies