Cine era studenta ucisă pe stradă de o mașină, în apropiere de Piața Unirii

de:
14 mart. 2014
12 Afișari
Cine era studenta ucisă pe stradă de o mașină, în apropiere de Piața Unirii

Mașina marca Mercedes era condusă de un șofer de 20 de ani, care avea carnet de conducere de doi ani. Tânărul ar fi condus cu o viteză foarte mare, spun martorii, și din această cauză nu a mai reuşit să o evite pe tânără.

Şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest şi s-a constatat că nu băuse. Acum el este cercetat pentru ucidere din culpă. Prietenul şoferului, care se afla şi el în maşină, susţine însă că acesta circula regulamentar. „În timpul în care eu vorbeam pe telefon, s-a spart parbrizul, eu doar secvenţa asta am văzut (…) a fost chestie de câteva secunde. Ne a sărit în fata pur si simplu”, a spus prietenul şoferului. 

Tânăra se întorcea cu un grup de prieteni din Centrul Vechi, scrie turnucustiri.ro. Toţi au traversat bulevardul fără să se asigure, la câţiva metri de o trecere de pietoni. Însă Alina a avut ghinionul de a rămâne în urmă şi a fost lovită în plin de maşina care circula cu viteză foarte mare. Impactul a fost atât de puternic, încât fata a fost aruncată câţiva metri în aer şi a murit pe loc. La faţa locului a ajuns un echipaj medical de urgenţă, dar fată nu a mai putut fi salvată.

Alina Procopiescu era din Turnu Măgurele și era studentă în anul trei la Academia de Studii Economice din București. Fata era membră a asociației studențești AIESEC și se implica în multe dintre proiectele acestei asociații. 

O persoană sociabilă, activă, extrem de inteligentă, care-și dorea să ajungă departe: așa o descriu prietenii pe Alina. Chiar înainte de a pleca cu prietenii în Centrul Vechi, fata și-a postat o melodie pe Facebook, All Of Me – John Legend & Lindsey Stirling. Doi dintre prietenii ei au postat comentarii la melodia postată de Alina, după tragedie: „Unbeliavable, Angel” și „Angel” au fost comentariile postate. 

  •  

Alina a postat pe Facebook o poză prin care promova asociația la care lucra, dar care parcă a prevestit tragedia ce avea să se întâmple.

„Sometimes all you need is 20 seconds of insane courage. Just 20 seconds of embarrasing bravery”, „Ceea ce nu trăim la timp, nu mai trăim niciodată”, acestea au fost printre ultimele citate postate de Alina pe pagina personală.

Acesta este cel de-al treilea caz din ultimele luni în care o tânără studentă este ucisă din cauza unui accident rutier, în București.

Francesca Belea, o fată de 19 ani, care abia intrase la Facultatea de Jurnalism, a fost lovită de o maşină, pe o trecere de pietoni, din cartierul Militari, chiar în prima zi de facultate. În urma accidentului, fata şi-a pierdut viaţa. Tragedia a avut loc pe bulevardul Iuliu Maniu, în apropiere de ieșirea din București, în zona Metro Militari. 

Szilvia Deak, o altă tânără studentă în București, în vârstă de 24 de ani, a fost ucisă de un cetățean irakian, în timp ce traversa trecerea de pietoni, la intersecţia bulevardelor Vasile Milea şi Iuliu Maniu. Tânăra era din județul Harghita și venise în București pentru a face masterul la Facultatea de Drept.

Cookies