Cine era directorul SRI care se plimba cu mașina lui Sorin Ovidiu Vîntu

de:
26 mart. 2014
41 Afișari
Cine era directorul SRI care se plimba cu mașina lui Sorin Ovidiu Vîntu

Iată episodul, povestit în 2006: 

„Ziarul Curentul va prezinta astazi un nou episod din seria confesiunilor inregistrate ale lui Maricel Pacuraru, personaj aflat in ultimii doi ani in cercul apropiatilor lui Sorin Ovidiu Vintu.

Intr-una din discutiile cu Maricel Pacuraru, acesta mi-a confirmat faptul ca Radu Timofte, fostul sef al SRI, era un vizitator frecvent al lui SOV, atat inainte de alegerile din 2004, cat si dupa. Pacuraru mi-a povestit, in detaliu, un episod din aceste intalniri, care a avut loc dupa preluarea puterii de catre Alianta DA si Traian Basescu.

El mi-a relatat ca, la cateva luni dupa ce aliatii portocalii au ajuns la guvernare, in vara lui 2005, l-a transportat cu masina sa pe directorul de atunci al Serviciului Roman de Informatii, Radu Timofte, de la sediul SRI la o locuinta conspirativa a Serviciului, aflata in afara Bucurestiului, unde-i astepta chiar Sorin Ovidiu Vintu.

In timpul deplasarii, potrivit afirmatiilor lui Pacuraru, Timofte a primit alarma de gradul 0 si s-a prezentat de urgenta la guvern. In timp ce-l astepta pe Timofte in masina, Pacuraru mi-a marturisit ca s-a dus la biroul sau aflat pe strada Sevastopol, in apropierea Palatului Victoria, unde a fotocopiat toate documentele aflate in geanta lui Timofte, pe care acesta o lasase in masina.

Ulterior, cei doi s-au dus la intalnirea cu Vintu, la casa conspirativa a SRI, unde s-au fotocopiat din nou documentele lui Timofte, la insistentele lui SOV, care-i cerea sefului SRI sa nu-i lase puterea absoluta lui Traian Basescu. O parte din documentele fotocopiate au fost predate de SOV lui Tariceanu, pentru a echilibra raportul de forte dintre cele doua Palate.

Sesizand gravitatea faptelor povestite de Pacuraru, am decis sa inregistrez toate discutiile purtate cu acesta.

Trebuie sa precizam ca nu avem semne de intrebare in legatura cu veridicitatea celor povestite de Pacuraru, intrucat pana in prezent toate informatiile „vandute” de acesta ziarului Curentul ( intalnirea MarkoBela-Verestoy Attila – SOV din str. Paris nr.

34, ilegalitatile de la Posta Romana, mita data de Allianz Tiriac si Astra pentru a incheia asigurari la Posta Romana, denaturarea contractelor de publicitate ale ziarului Gardianul) s-au dovedit reale.

O dovada in plus ca cele spuse de Maricel Pacuraru sunt reale este si publicarea in ziarul Gardianul din 13 noiembrie 2006 a unui document al SRI purtand mentiunea „Strict Secret” si semnat de Radu Timofte.

Va prezentam in continuare stenograma unor discutii cu Maricel Pacuraru, ulterioare evenimentelor prezentate mai sus, si care face referire, bineinteles, la cele povestite de proprietarul ziarului Gardianul.”

Cookies