Cine eliberează trotuarele de mașini în București primește premiu. Cum funcționează competiția

28 oct. 2022
558 Afișari
Cine eliberează trotuarele de mașini în București primește premiu. Cum funcționează competiția
Cine eliberează trotuarele de mașini în București primește premiu. Cum funcționează competiția. Sursa foto: Facebook/ Vrem schimbare

Mulți bucureșteni și grupuri civice își doresc să elibereze trotuarele de mașinile parcate ilegal, iar acum se pot înscrie într-un concurs inițiat de Centrul Român de Politici Europene. ONG-ul încearcă să atragă atenția asupra acestei probleme majore la nivelul Bucureștiului: trotuarele impracticabile, blocate de mașini. Detalii despre regulamentul competiției, mai jos.

E concurs în București! Cine eliberează trotuarele de mașini primește premiu

„Numeroși cetățeni și grupuri civice cer trotuare accesibile pentru toți, însă acest subiect ori nu se află neapărat acolo sus și pe agenda administrației publice din București, ori aplicarea legii este timidă și fără rezultate semnificative”, transmite Centrul Român de Politici Europene – CRPE pe Facebook.

ONG-ul vrea să le arate administrațiilor Capitalei că sunt mulți oameni care își doresc trotuare libere, așa că-i invită pe bucureșteni să se înscrie în competiție.

„Spiritul și acțiunea civică sunt contagioase astfel că mizăm pe faptul ca dacă suntem mai mulți, rezultatele (trotuarele libere) se vor vedea mai repede. Și ne obișnuim (învățăm) și să semnalizăm către instituțiile relevante problemele identificate de noi în oraș și să cerem rezolvarea lor”, spune sursa citată.

CRPE își propune ca trotuarele din București să fie eliberate, dar și să pună acest subiect pe agenda publică.

Bucureștenii se pot înscrie la concursul „Eliberăm trotuarele de mașini” până la data de 15 noiembrie 2022. Câștigătorul va fi ales aleatoriu, cu ajutorul unui generator online și va fi premiat cu o trotinetă electrică și echipament de protecție (în valoare totală de 2.000 de lei).

Cum te poți înscrie

Trebuie să trimiți cel puțin o poză, video sau un alt format, prin care să arăți problema pe care vrei să o semnalezi. Situația trebuie descrisă și în maxim 3 paragrafe: problema, unde anume se află trotuarul (locul și sectorul) și de ce este impracticabil pentru pietoni. Aceste materiale trebuie să se refere doar la probleme identificate în București.

Pe lângă cele enumerate mai sus, trebuie să atașezi și sesizarea scrisă pe care ai făcut-o la o instituție relevantă pentru rezolvarea acestei probleme.

Toate documentele pot fi trimise pe adresa de mail [email protected] (Subiect: Concurs Eliberăm trotuarele de mașini) până la data de 15 noiembrie 2022.

Informații complete despre regulamentul concursului, AICI.

Cookies