Cine e mai puternic ca Băsescu în România?

de:
18 nov. 2010
1 Afișari
Cine e mai puternic ca Băsescu în România?

Se spune că Traian Băsescu are Guvernul la degetul mic şi că şefii serviciilor secrete se fac preş în faţa lui. Cu toate astea, se pare că există cineva în faţa căruia nici preşedintele-jucător nu crâcneşte. Este vorba de ocupantul locului fruntaş în topul celor mai puternici oameni ai lumii, preşedintele chinez Hu Jintao.

Cu două zile în urmă a ieşit la iveală faptul că România ezită să participe la ceremonia de decernare a Premiului Nobel pentru Pace, în cadrul căreia va fi premiat disidentul chinez Liu Xiaobo, din cauza ameninţărilor Chinei. Amintim aici că numirea lui Teodor Baconschi în fruntea Ministerului Afacerilor Externe a fost făcută de Băsescu.

Gafa României mi-a amintit că braţul solzos şi roşu al regimului de la Beijing a sugrumat în trecut şi televiziunea oficioasă a puterii actuale din România. La începutul lui 2009 am publicat în Cotidianul un articol din care a reieşit că un documentar realizat de Irina Szasz despre Dalai Lama, un alt ghimpe în coasta Chinei, a fost scos din grila B1 TV în urma presiunilor făcute de Ambasada Chinei din România.

Dacă vom continua în ritmul ăsta, peste 100 de ani, când Rusia va fi devenit un apendice al Chinei, urmaşii noştri vor trăi probabil în „Romadibas”.

Cookies