Cine e Emma Răducanu, senzația turneului de la Wimbledon. „Bunica mea locuiește încă în centrul Bucureștiului”

04 iul. 2021
232 Afișari
Cine e Emma Răducanu, senzația turneului de la Wimbledon. „Bunica mea locuiește încă în centrul Bucureștiului”
Sursă foto: The Telegraph

Emma Răducanu a devenit cea mai tânără jucătoare de tenis care reprezintă Regatul Unit al Marii Britanii și care reușește să ajungă chiar în al patrulea tur al turneului de la Wimbledon, după ce a învins-o în acest weekend pe mult mai experimentata Sorana Cîrstea.

Emma Răducanu a fost numele de pe buzele tuturor pasionaților de tenis în acest weekend. Jucătoarea de origine română care reprezintă Marea Britanie a învins-o sâmbătă pe Sorana Cîrstea, locul 45 în clasamentul WTA. Între timp, Răducanu are doar 18 ani și se află pe locul 388 în clasamentul WTA. Aceasta a ajuns să participe la prestigiosul turneu de la Wimbledon după ce a primit o invitație de tip wildcard, potrivit Adevărul

Părinții au crezut că se va întoarce acasă repede: „nu-ți iei cam mult echipament la tine?”

Jucătoarea de origine română a stârnit râsetele jurnaliștilor după meciul cu Sorana Cîrstea deoarece a povestit cum părinții au întrebat-o de ce își ia atât de mult echipament pentru meciuri, aluzie la faptul că nu va „sta” prea mult la turneul de la Wimbledon.

„Am rămas fără cuvinte acum. Nu ştiu cum să reacţionez. Sunt atât de recunoscătoare pentru tot sprijinul primit. Este, de departe, cel mai important teren pe care am jucat, dar cred că am gestionatul momentul destul de bine. Când îmi făceam bagajele pentru bulă, părinţii m-au întrebat ‘nu-ţi iei cam mult echipament la tine?’. Acum, cred că e cazul să bag la spălat”, a declarat Emma Răducanu.

Emma Răducanu s-a născut în Canada, din tată român și mamă chinezoaică

Deși tânăra jucătoare s-a născut în Canada, familia sa s-a mutat în orașul Kent din Anglia pe când Emma avea doar 2 ani. Emma Răducanu a beneficiat pe parcursul carierei de sprijinul federației britanice de tenis, care a văzut potențialul jucătoarei. Ascensiunea nebănuită este ce este cel mai impresionant, scrie presa britanică. În urmă cu două luni sportiva susținea examenele finale de la liceu și nici nu jucase la vreun turneu important din circuitul WTA.

De asemenea, aceasta îmbină pasiunea pentru sport cu educația, fiind printre cei mai buni elevi de la școala pe care o urmează.

„Părinţii mei au fost destul de stricţi, nu doar cu tenisul, ci cu toate. Cred că am dezvoltat această mentalitate de la o vârstă mică”, a explicat Emma Răducanu.

Sportiva vine de câteva ori pe an în București

Emma Răducanu este fascinată de România, motiv pentru care nu ratează niciodată prilejul de a vizita țara de origine a tatălui său. Mai mult, aceasta susține că simte o conexiune cu Capitala țării noastre.

„Bunica mea, mamaia, locuieşte încă în centrul Bucureştiului. O vizitez de câteva ori pe an, stau cu ea. Chiar este frumos. Ca să fiu sinceră, îmi place mâncarea (n.r. românească). Adică, mâncarea este incredibilă! Şi gătitul bunicii mele este, de asemenea, ceva special. Am legături cu Bucureştiul”, a declarat tânăra sportivă.

Cookies