CINE distruge stejarul secular urban din strada Horei? Precizările Primăriei Sector 2

de:
28 iun. 2019
9 Afișari
CINE distruge stejarul secular urban din strada Horei? Precizările Primăriei Sector 2

„Dimpotrivă, Administrația Domeniului Public Sector 2 udă zilnic arborele în cauză tocmai pentru a-l îngriji și proteja, având în vedere vechimea și valoarea sa.

În ciuda acuzațiilor, Primăria Sectorului 2 nu a toaletat stejarul în cauză și nici nu a autorizat funcționarea stației de comercializare a produselor petroliere aflate în apropiere.

Menționăm că strada Horei se află în zonă protejată și, conform prevederilor legale, competența de emitere a autorizațiilor și avizelor pentru construire/funcționare revine Primăriei Municipiului București.

Pe această cale, Primăria Sectorului 2 dorește să informeze corect opinia publică cu privire la starea stejarului de pe strada Horei, stejar care, potrivit Fundației „Eco-Civica” „este în pericol” din cauza Primăriei Sectorului 2 și a Primăriei Municipiului București. Potrivit fundației, cele două instituții se fac vinovate de uscarea stejarului ca urmare a toaletării acestuia și a autorizării funcționării unei stații de comercializare a produselor petroliere în apropierea arborelui. Ambele acuzații sunt false și lipsite de orice fundament”, informează Primăria Sectorului 2 printr-un comunicat de presă remis la redacţie. 

Cookies