ARHIVA B365

Cine deţine monopolul investiţiilor în Palatul Parlamentului

Palatul Parlamentului este considerat, în continuare, în construcţie. Şi, atâta timp cât are acest statut juridic, este obligat să realizeze toate investiţiile mari prin intermediul aceloraşi firme care au făcut primele lucrări, adică cele desprinse din fostul Trust Carpaţi.

Palatul Parlamentului a fost obligat să dea prin încredințare directă toate contractele de investiții firmelor desprinse din Trustul Carpați: TC Carpați, Aedificia, Instalații Carpați, Coninvest Carpați și UPA Carpați. Grosul contractelor au mers însă către primele două: TC Carpați și Aedificia, scrie digi24.ro.

În anul 2010, an de criză, firmele desprinse din Trustul Carpați obțin nu mai puțin de cinci contracte la Camera Deputaților și Senat. Dintre acestea, trei sunt la Senat. Unul dintre ele, cel mai consistent de altfel, este scara de acces și intrarea Corp B3. Este un contract obținut de firma TC Carpați. Pentru o sumă deloc neglijabilă: 983.465 de lei.

Aceeași firmă s-a ocupat și de reparații curente de urgență în valoare de 500.000 de lei. Iar Instalații Carpați a făcut lucrări la instalațiile de ventilație . Costul: peste 200.000 de lei.

 Acestea sunt companii private care s-au dezvoltat atât de mult, încât au ajuns să obţină toate lucrările de renovări, reparaţii şi amenajări de care au nevoie instituţiile statului: Preşedinţie, Guvern, ministere. Mai multe detalii, pe digi24.ro. 

CITEŞTE ŞI Esplanada Palatului Parlamentului va fi reamenajată: Grădini terasate, cascadă și tunel-muzeu. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button