Cine confiscă tanc rusesc nu trebuie să-l declare la fisc și nici taxe n-are de plătit. Echivalentul de la Kiev al DNA-ului de la București intră în luptă cu propriile arme

03 mart. 2022
4259 Afișari
Cine confiscă tanc rusesc nu trebuie să-l declare la fisc și nici taxe n-are de plătit. Echivalentul de la Kiev al DNA-ului de la București intră în luptă cu propriile arme
Cine confiscă tanc rusesc nu trebuie să-l declare la fisc și nici taxe n-are de plătit. Echivalentul de la Kiev al DNA-ului de la București intră în luptă cu propriile arme

Ați capturat un tanc rusesc sau un transportor blindat de trupe și vă faceți griji cum să-l declarați? Păstrați-vă calmul și continuați să apărați Patria Mamă! Nu este nevoie să declarați tancurile rusești capturate și alte echipamente militare, deoarece costul acestui tanc nu depășește 100 de salarii, 248.100 de grivne”, a anunțat serviciul de presă al NAPC, Agenția Națională de Prevenire a Corupției din Ucraina, citată de interfax.com.

Când romii dintr-o localitate din sudul Ucrainei au fost filmați în timp ce remorcau un transportor blindat rusesc, imaginile au devenit virale și lumea și-a dat cu presupusul că l-au furat: “Romii au furat un tanc în satul Lyobimovka. Repetăm. Romii. Tanc. Furat. De la ruși”. “În toată Ucraina, ucrainenii continuă să respingă rușii într-un război la scară largă. De dată aceasta, chiar și romii s-au alăturat locuitorilor din regiunea Herson, reușind să fure un tanc al armatei ruse”, anunța Canal24.

tancuri, distruse, biciclist, ucraina
Foto credit Rob Lee, Twitter.

Regele Cioabă: “Ciordit-ai tancu’ rușilor? Ciordit și topit”

Până și Regele Cioabă a comentat situația tragi-comică pe facebook: “Ciordit-ai tancu’ rușilor? Ciordit și topit. Să numere încă o dată, bine, rușii tancurile, romii se jură că nu le-au luat ei. Haz de necaz”. Până la urmă s-a dovedit că știrea nu era adevarată, fake news. O organizație care apără drepturile romilor, ROMEA, din Cehia a anunțat că romii nu au furat tancul, ci l-au confiscat. Rom. Tanc rusesc. Capturat, nu furat. Rom. Luptător.

Tanc rusesc in Ucraina cu steagul URSS. Foto credit Twitter #Kiev.

Cu un curaj uriaș, ucrainenii încearcă să oprească invazia și nu pleacă din fața tancurilor

Au urmat imagini cu ucraineni care stau în fața tancurilor rusești, în încercarea de a le opri. Localnicii din Cernihiv s-au opus invadatorilor și au refuzat să plece din calea tancurilor. La fel au făcut și ucrainenii din Bahmaci care s-au aruncat în fața convoiulului militar strigând: “Nu sunteți bineveniți aici”.

“Nu este nevoie să declarați tancurile rusești capturate și alte echipamente ale invadatorilor”, a anunțat ieri, 2 martie, 2022, NAPC, Agenția Națională de Prevenire a Corupției din Ucraina. “De asemenea, nu este nevoie în acest caz să transmiteți rapoarte privind schimbările semnificative ale stării proprietății în termen de 10 zile”, a anunțat ieri, 2 martie, 2022, interfax.com.
Tancurile, “trofee de lupta”; “Datorită curajului și victoriei apărătorilor statului ucrainean, echipamentul militar inamic vă rămâne dumneavoastră”

Vorbind în litera legii, trofeele de luptă nu fac obiectul reflectării în declarație din următoarele motive: au fost dobândite nu ca urmare a încheierii oricărui tip de tranzacție, ci după agresiunea pe scară largă a Federației Ruse începută în ziua de 24 februarie 2022 împotriva statului ucrainean independent și suveran, ca o continuare a atacului insidios al Federației Ruse asupra Ucrainei lansat în anul 2014. Datorită curajului și victoriei apărătorilor statului ucrainean, echipamentul militar inamic vă rămâne dumneavoastră. Este deja distrus, ceea ce face imposibilă evaluarea acestuia în conformitate cu legea privind evaluarea proprietăților, drepturile de proprietate și activitățile de evaluare profesională în Ucraina. Prin urmare este imposibil să aflați cât costă o astfel de proprietate”, a anunțat NACP.

tanc, rusesc
Foto credit Wikimedia.


“Totodată, ANCP continuă să asigure posibilitatea tehnică de a furniza notificări privind modificările semnificative ale statutului de proprietate pentru achiziționarea de obiecte sechestrate de la armata rusă, în cazul în care se dorește declararea acestora”.

Aseară, armata ucraineană a anunțat că orașul Herson a fost cucerit de ruși

Până acum, potrivit Armatei Ucrainene, rușii au pierdut 198 de tancuri, 846 de blindate, 30 de avioane, 31 de elicoptere, 7 sisteme antiaeriene, 24 de sisteme de artilerie, 3 drone, 60 de cisterne și vehicule de aprovizionare cu combustibil, 2 bărci și 305 de vehicule. Potrivit presei ucrainene, până în ziua de 2 martie, rușii au pierdut 5840 de soldați, iar Moscova a admis pentru prima dată că are pierderi. ONU anunță că un milion de ucraineni au fugit din țară lor, din totalul de 44 de milioane de locuitori.

Cookies