Cine câştigă Capitala. Marius Pieleanu: Nicuşor Dan nu trece de Predoiu. Firea poate câştiga

de:
02 iun. 2016
2 afișări
Cine câştigă Capitala. Marius Pieleanu: Nicuşor Dan nu trece de Predoiu. Firea poate câştiga

„A fost o campanie electorală anostă, care a favorizat partidele mari, cu candidați care au o notorietate bună, care sunt cunoscuți în comunitatea căreia îi cer votul. Estimez o participare redusă la vot, peste prezența consemnată la europarlamentare, dar nu cu mult. Formațiunille nou apărute și partidele mai mici nu au șanse în fața aparatului de partid mobilizat de cele două forțe politice importante: PSD și PNL. Situațile în care vor reuși să câștige câte o primărie, ici-colo, vor fi rare și țin de conjunctura locală: candidat carismatic, nemulțumiri legate de performanța celor două mari partide în localitate etc.

Nici Nicușor Dan, ultramediatizat, nu trece de Cătălin Predoiu. Ipoteza că ar fi fost la un moment dat pe locul doi o iau ca pe o lozincă de campanie, sau mai degrabă ca pe o dorință a candidatului și susținătorilor săi, exprimată public„, a spus sociologul Marius Pieleanu, pentru DCNews.

„De la începutul acestuia an, se poate constata că PSD este pe un trend crescător și a depășit PNL, care se afla în cursul anului 2015 în fața PSD, tractat de rezultatul la prezidențialele din 2014. Ca explicații sunt de luat în calcul o ușoară erodare a președintelui, slaba performanță a tehnocraților, lipsa de lider și de mesaj a PNL.

Pe datele din acest moment, cu prezența la vot amintită și cu fragmentarea Dreptei, Gabriela Firea poate câștiga în București. Atenție și la votul politic, pentru Consiliul General. Capitala dă un semnal important în plan național. Pot spune că rezultatul votului politic din București anunță rezultatul de la parlamentare, din toamnă”, a mai spus directorul Avangarde, Marius Pieleanu.

Cookies