Cine a turnat-o pe Elena Udrea în dosarul GALA BUTE

de:
02 feb. 2015
2 Afișari
Cine a turnat-o pe Elena Udrea în dosarul GALA BUTE

Ion Ariton a determinat strîngerea a aproximativ 400.000 de mii euro de către societățile din subordinea ministerului economiei. El știa încă din decembrie 2013 că va fi urmărit penal, potrivit tolo.ro.

La momentul respectiv a evitat să vorbească despre cine l-a determinat să strîngă acești bani pentru Gala Bute. Dar informațiile din DNA susțin că el e unul dintre cei care au vorbit despre Elena Udrea în mod oficial în fața procurorilor.
A doua întrebare legitimă a opiniei publice: de ce acest dosar care e cercetat din primăvara lui 2012 de procurori e finalizat acum, la cîteva zile după ce Elena Udrea a intrat în impact frontal cu șefii SRI și DNA, notează tolo.ro.

„Întrebarea este logică și oricine și-ar pune-o, dar explicația este următoarea: declarațiile despre Elena Udrea existau încă de la finalul anului trecut, însă era nevoie și de alte elemente probatorii foarte importante”, a spus pentru Gazetă o sursă din justiție.

„DNA a cerut la Antifraudă fiscală și la ANRP acordarea de documente care au sosit abia săptămîna trecută. Acestea au fost vitale în încheierea dosarului și în cererea către Parlament de începere a urmăririi penale pentru Elena Udrea și Ion Ariton”, a declarat aceeași sursă, pentru tolo.ro.

Ministerului lui Udrea și ministrului personal procurorii le reproșează faptul că au depus documente false încercînd astfel să păcălească CE în privința fondurilor europene. Despre prezența lui Adrian Gărdean în dosar, aceasta se explică prin faptul că el a compensat către Obreja niște bani, 3 milioane de lei, pe care ministerul nu-i mai dăduse șefului Federației Române de Box.

Mai mult pe tolo.ro.

Procurorii DNA au cerut, luni, avizul Camerei Deputaţilor pentru urmărirea penală a Elenei Udrea. Procurorii DNA au cerut aviz şi pentru începerea urmăririi penale a senatorului Ion Ariton. Acuzaţiile care i se aduc Elenei Udrea sunt de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi folosirea influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite. Procurorii DNA au descins, luni dimineaţă, în Bucureşti şi alte 4 judeţe, la mai multe adrese, pentru a efectua cercetări în dosarul „Gala Bute”. Descinderile au loc şi la domiciliul lui Rudel Obreja, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box. Mai multe detalii aici.

Cookies